PUBLICITAT

Una cerimònia inaugural caòtica i sense ganxo

  • La FAM fa retocs en la individual perquè diumenge es preveu mal temps
IVÁN MOURE
ORDINO

Periodic
Un moment de l'acte de la cerimònia inaugural amb les 17 delegacions, ahir a la Plaça Major d'Ordino Foto: ÀLEX LARA

Els Campionats d'Europa Font Blanca 2013 van viure ahir una cerimònia inaugural deficient. La plaça major d'Ordino, consagrat ja en aquest tipus d'actes, va ser l'escenari escollit per donar la benvinguda als atletes amb desfilada, música, ball i els discursos de rigor.

Amb una mica de retard, van anar apareixent els disset combinats nacionals cadascú amb la seva bandera mentre els esperava un espectacle de dansa que va representar els orígens de l'esquí de muntanya al Principat, quan el carter de Canaro, Miquel Ferrer, el practicava per dur el correu a Ax les Termes. El ball va ser simple, sense espectacularitat, d'acord amb un pressupost mínim, però amè al cap i a la fi.

El que va fallar, i del tot, va ser el torn dels discursos de les autoritats. Va començar David Baró, va continuar Pere Iscla i va rematar el president de la Federació Internacional, Carlo Mariotta. Els discursos es van allargar per més d'un quart d'hora i ningú no parava atenció perquè o el micròfon no funcionava correctament o els conferenciants no encaraven bé. Fos el que fos només les paraules d'Inka Bellés, llegint un escrit en el qual els competidors es comprometien a fer prevaler el fair play, va valer la pena per l'alegria innata que porta a sobre la sub-23 tricolor, que va encomanar a tothom. Per res més, principalment perquè no se sentia i tothom va optar per petar la xerrada amb el/la del costat.

En fi, que l'espectacle comença avui amb la competició pura i dura. La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ho té tot a punt però ha hagut de treballar de valent en els darrers dies per confeccionar els circuits i buscar alternatives en cas de mal temps. Sobretot per diumenge. Segons les previsions, hi haurà temperatures sota zero i nevarà, per la qual cosa s'ha hagut de canviar l'itinerari inicial, tot i que en no més d'un 20%. S'ha suprimit la segona ascensió, que passava a prop del llac de Tristaina, i s'ha afegit una de nova pel basser negre.

Avui a Arinsal s'esperen núvols i poc més. Demà en la cursa open, amb més de 150 parelles amateurs, hi haurà una mica de vent però en principi lluirà el sol. Cap variació als recorreguts. Un dia ideal per al públic, que en les tres curses que apleguen la Font Blanca tenen accés fàcil a qualsevol punt dels traçats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT