Perdre de 13 al descans, aixecar-se i vèncer

basquet
Dani López, que va debutar amb la samarreta tricolor

EL PERIÒDICc
PALÈNCIA
La qualitat de cada jugador del River MoraBanc és tanta i les ganes d’assolir l’ascens perdut l’any passat desborden arreu, que ahir l’equip va fer un pas de gegant cap a l’ascens a la Lliga Endesa guanyant a Palència 84-87 després d’anar perdent al descans 52-39. De retruc, a més, el Burgos va caure 95-89 a Melilla. Dues victòries d’avantatge amb els palentins, tres sobre els burgalesos. I resten set jornades.

Un per un, amb cada jugador en el seu lloc, tal com volia Joan Peñarroya, és del millor de la categoria. Ahir va quedar demostrat tot i patir en un segon quart nefast, amb tècniques i un Palencia endollat que va marxar 13 amunt. En el primer quart tot va ser batalla i igualtat, amb un BCA que només es mantenia viu. En el segon, la desfeta tricolor –ahir va repetir la samarreta de la final de Copa, que s’estrenava en la Lliga– semblava premonitòria, perquè a més l’arbitratge no ajudava, però tot i marxar al descans 52-39, la tornada dels vestidors va ser com passar de la lluna al sol.
Amb un parcial de 0-7 en la represa (52-46), els andorrans avisaven, i el Palència, que intentava mantenir-se ara, veia que tenia dificultats per aturar Trias i Fernández sota cistella, Dani López en la direcció –bona presentació de potencial del base, tot i els números– i un Éric Sánchez que ahir va ser clau amb un triple (62-56) al qual s’hi va afegir el copríncep Blanch, meravellós en el següent atac (64-59), posant l’ai en el cos als palentins. Urko Otegui, motivadíssim, mantenia els espanyols, però el River posava sobre la pista tota l’artilleria: triple de Zengotia i 69-67, a dos punts quan feia deu minuts semblava tot perdut.
El definitiu quart començava 73-68 per als locals, i aquí va aparèixer Jesús Fernández, poderós sota cistella, amb quatre punts consecutius, fins que va arribar l’empat a 76 a 6min 39s per al final. El matx tornava a començar, i un equip anava a més i l’altra intentava no perdre el ritme. Una bomba d’Éric Sánchez situava els andorrans per davant (76-78), i Palència patia tot i saber que els andorrans tenien quatre jugadors amb quatre faltes –Blanch, Navarro, Zengotita i Pablo Sánchez– i que a tres minuts Zengotita feia la 5a. En els instants finals, Rejón empatava a 83, però Blanch no va fallar des dels tirs lliures perquè és un home amb corona. Corona i ganes de més.