PUBLICITAT

Molt d'esforç i poc premi

  • Oliveras és 31è en la supercombinada i Laura Soulié tanca els seus primers Jocs 48a en els 15km Individuals
EL PERIÒDIC
SOCHI

Periodic
Oliveras, en ple esforç durant la mànega de descens de la supercombinada, ahir a Sochi Foto: REUTERS / Ruben Sprich

Tota la carn a la graella però pocs resultats. L'esforç dels andorrans ahir als Jocs Olímpics va tenir una fluixa recompensa. En esquí alpí, sense Kevin Esteve lesionat el dia anterior –té per sis, set o qui sap si fins i tot vuit mesos, una lesió de llarguíssima durada depenent dels resultats que passi a Andorra, on torna avui–, Marc Oliveras va disputar la supercombinada on va viure la cara i la creu. Al final, 31è, fora dels 30, que era l'objectiu. Per altra part, en biatló, Laura Soulié competia en la seva segona cursa, els 15km Individuals, i va ser 48a per tancar així la seva participació olímpica en el debut de la seva carrera esportiva, i lluny de les expectatives creades donat el bon paper que estava fent en les diferents Copes del Món.

Oliveras va fer una primera mànega de descens bona, amb el 33è lloc amb què va sortir en la segona mànega d'eslàlom. En el descens, el seu temps va ser 1min 57,08s, a 3,84s del millor crono que marcava el noruec Kjetil Jansrud amb 1min 53,24s. En l'eslàlom, Oliveras va sumar 1min 01,46s per completar la supercombinada amb un temps total de 2min 58,54s, a 13,34s del guanyador i medalla d'or, el suís Sandro Viletta (2min 45,20s).

Sobre el descens, el corredor es va lamentar de no entrar «en els 30 per poc», però va dir que es notava «bé, molt millor que els altres dies». De la mànega d'eslàlom, va dir: «Molts errors durant tota la baixada que em fan perdre molt temps». La seva valoració general era positiva: «Acabo fora dels 30 però més content que al principi dels Jocs. Al principi dels Jocs no estava esquiant com ho puc fer. M'agrada el que he fet en el descens. En l'eslàlom no acabo de ser del tot eficaç». Similar era l'anàlisi del seu tècnic, Xavi Bellsolà: «Ha fet un meritori descens. L'objectiu era entrar entre els 30, però de totes formes fa un super bon descens, surt 46 i acaba 33. L'eslàlom era complicat i ha fet el que ha pogut. Ara estem confiats de cara al supergegant».

Pel que fa als 15km Individuals del biatló, disputats a la tarda. Soulié va cometre una errada en la primera i segona tirada, i tot acabar neta en la tercera, va tornar a fallar en la quarta. Al final es va moure durant tota la cursa entre la 44a i la 55a posició de l'inici, i va acabar 48a amb un temps de 50min 04,2s, a 6.44 segons de la guanyadora, la bielorussa Darya Domracheva.

«Per acabar aquests Jocs, un 48è lloc és lluny del que m'havia fixat com a objectiu. No he tingut el pic de forma en el bon moment», va assegurar. «És una llàstima, però avui el tir tampoc no m'ha anat bé. Feia dues setmanes que em faltava una mica de confiança en el tir i això es retroba el dia de cursa». Soulié mirava, amb tot, de treure el vessant positiu a l'experiència en el seu debut olímpic, i en el dia en què va rebre els ànims a la graderia de companys com Kevin Esteve i Mireia Gutiérrez i bona part de la delegació andorrana: «He acabat decebuda però ràpidament he pensat en ells tenint un somriure». «Ara toca descansar un dia», va continuar, «i entrenaré força bé aquí per preparar les tres últimes Copes del Món de març, i també aprofitaré per anar els companys».

ESTEVE: «LA LESIÓ, EN EL PITJOR MOMENT / Kevin Esteve va aparèixer ahir després de la dura notícia de la seva lesió, que el deixarà molts mesos lluny de la pràctica esportiva. «Vull agrair tots els ànims que he rebut, que sé que han estat molts», va manifestar, tot assumint la situació: «Havia fet tota la preparació per la cursa d'avui de la supercombinada. Això em talla tot el que havíem plantejat i ara només toca recuperar el genoll. Vaig fent, s'ha d'assumir i no queda una altra. La lesió ha vingut en el pitjor moment, en els Jocs, però tampoc es pot fer res».

SBX: LLUÍS MARÍN «SURFEJA BÉ» / Ahir va ser el primer dia que el surfista de neu Lluís Marín va entrenar a l'escenari de la competició del pròxim dilluns. «Lluís surfeja bé», va assegurar el seu entrenador, Pere Goicoechea, «però encara fa algunes errades». «La pista és molt imposant», va dir el tècnic, que amb tot considera que l'andorrà «va ràpid». «Encara tenim feina a fer. Es pot millorar bastant», hi va afegir. Avui, segon entrenament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT