PUBLICITAT

Dusautoir, de nou a les portes del podi a la Individual dels Europeus

  • L'andorrana finalitza 4a a menys de tres minuts de la 3a, mentre Ludovic Albós és 37è en homes
EL PERIÒDIC
ARCALÍS

Periodic
L'andorrà Ludovic Albós, ahir durant la cursa Individual disputada ahir a Arcalís Foto: TONY LARA

En la cursa Vertical que obria els Campionats d'Europa el passat divendres a Arinsal, Sophie Dusautoir va ser 4a a només quatre segons de la tercera posició. Ahir, a Arcalís, en la Individual que finalment va variar una mica el recorregut per culpa del mal temps, va repetir posició, a menys de tres minuts de la tercera. En homes, el millor andorrà va ser Ludovic Albós en el lloc 37, quan divendres a la Vertical havia estat 25è. Destacada actuació també de la base andorrana, entre les quals té una menció especial la 4a posició d'Inka Bellés en categoria espoir, sent la 16a absoluta. A la Vertical, l'ordinenca va ser 5a espoir i 17a absoluta. Andorra tanca la cita europea sense cap metall.

L'ambient que ha viscut Vallnord en les estacions d'Arinsal el divendres i Arcalís el diumenge ha estat propi dels grans esdeveniments. Uns Campionats d'Europa que han albergat els millors especialistes de l'esquí de muntanya del vell continent i on només s'ha trobat a faltar la presència del campió del món, el català Kilian Jornet, de gira als Estats Units. Amb tot, fins i tot sense Jornet, la resposta dels corredors ha estat simplement espectacular, amb un potencial repartit entre italians, francesos i suïssos que una vegada més demostren per què de les seves posicions capdavanteres en la Copa del Món. Ahir en homes va vèncer el francès William Bon Mardion en 1h 55min 29s, mentre que en dones el títol era per a la totpoderosa i intocable Laetitia Roux (1h 42min 32s).

ALBÓS I DUSAUTOIR, ELS MILLORS / La nodrida presència andorrana va tenir la destacada actuació en dones, una vegada més, de la recuperada per a la causa Sophie Dusautoir. Veterana i experta, amb una temporada en Copa del Món excepcional, ahir va repetir la 4a plaça que ja va obtenir divendres a la Vertical. El seu crono en la Individual, 1h 53min 31s, es quedava a menys de tres minuts del podi, tancat per la francesa Axelle Mollaret amb 1h 50min 57s. Darrere, en la 16a posició sènior, la 4a espoir, una jove Bellés que segueix sumant experiència. Amb 2h 04min 44s no es quedava massa lluny de la resident Maria Fargues (2h 01min 23s en l'11a posició).

En homes, Albós lluitava entre les bèsties. Va ser 37è amb 2h 18min 40s, i va estar seguit per un Jordi Solé (38è) que gaudeix d'un gran any i que ahir va demostrar amb la 38a posició, amb 2h 19min 29s. Xavier Areny i Ferran Vila no van arribar massa lluny dels seus companys. Areny era 40è (2h 20min 37s), i Vila 41è (2h 23min 41s).

LA BASE ANDORRANA / Aquests Campionats d'Europa a casa han servit perquè els joves de la FAM agafessin experiència en l'alta competició. En júnior, Jaume Planella va ser ahir 16è, mentre que Aleix Torres va acabar en la 19a posició. En cadets, David Pérez finalitzava en la 12a plaça, mentre que Sergi Casabella ho feia en la 14a.

ITÀLIA GUANYA PER PAÏSOS / En la classificació global d'aquests Europeus, Itàlia ha estat la vencedora amb 19 medalles, de les quals sis van ser d'or. França ha ocupat la segona posició del rànquing amb 10 metalls, mentre que Espanya tancava el podi amb 6, les mateixes que Suïssa, però mentre que la delegació espanyola sumava un or, els suïssos no en tenien cap.

ELS GERMANS ALBÓS, SEGONS A L'OPEN / Dissabte, la parella formada per Paul Chavanes i Gerard Vila va vèncer en la cursa Open, mentre que els germans Joan i David Albós finalitzaven en segona posició a 3min 41s. En dones, la victòria era per a Ares Izard i Cristina Bes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT