La boira a Sochi posposa la cursa d'SBX per a aquest matí

• Lluís Marín és al heat 2 dels vuitens de final, i en esquí alpí Mireia Gutiérrez disputa el gegant
SOCHI

El tècnic Pere Goicoechea ultima els detalls de la taula de Lluís Marín, a la dreta, ahir abans de l'ajornament. Foto: FAE

Jornada de bojos la viscuda ahir als Jocs de Sochi, on Lluís Marín havia de competir en la prova de boardercross masculina, però on la boira va aparèixer en forma de pantalla que impedia la visibilitat. La humitat creada per la presència d'aquest fenomen va fer la resta, i així la pista tampoc no estava en les millors condicions quan la boira va escampar en la zona de meta, tot i que a les zones intermitges del circuit hi persistia. Així, finalment hi va haver reunions aquí i allà abans de comunicar la decisió definitiva, que és que la cursa es disputarà avui, des de les 10.30h (les 7.30h a Andorra), directament des dels vuitens de final. Així mateix, avui hi ha novament esquí alpí, amb Mireia Gutiérrez en la sortida del gegant, des de les 6.30h al Principat (les 9.30h a Sochi), quan comenci la primera mànega.

No hi haurà classificatòries en boardercross i els 39 participants –n'eren 40, però un es va lesionar– van ser situats en heats per rànquing, i així a l'andorrà Lluís Marín li va tocar el heat 2, amb quatre riders, format també pel nord-americà Alex Deibold i els espanyols Lucas Eguíbar i Regino Hernández. Serà aquest heat una excepció, perquè la resta comptaran amb cinc corredors. Amb tot, passen als quarts de finals els tres millors de cada ronda. Ja en quarts de finals, les curses ja seran de sis corredors i amb això els tres primers de cada ronda passaran a semifinals i després a la final.

JORNADA COMPLICADA / La jornada va ser complicada ahir perquè s'havia anat posposant sense que la direcció de carrera prengués una decisió fins ben entrada la tarda, quan es va decidir suspendre la competició. Posteriorment, en la reunió d'equips de les 19.00h (les 16.00h a Andorra), es va confirma l'hora i la data, és a dir les 10.30h (7.30h a Andorra) d'avui.

MENYS BAIXADES PER A MARÍN / El fet que es facin directament les rondes de vuitens de final significa que s'eliminen les dues baixades de classificació que habitualment s'haurien d'haver realitzat per establir els grups. Això suposa que tant Lluís Marín com la resta tindran dues curses menys, i això per l'estat físic de l'andorrà, amb el braç sent un dubte després del trencament de l'espatlla abans de la Copa del Món de Vallnord de fa un mes, és possible que sigui fins i tot beneficiós. Avui, però, es veurà.

GUTIÉRREZ, AL GEGANT / Avui es disputa el gegant femení, amb Mireia Gutiérrez a la sortida amb el dorsal 53 de les 90 participants. La primera mànega serà a les 9.30h (6.30h a Andorra), i la segona està prevista per a les 13.00h (les 10.00h a Andorra). Segons el director tècnic de la FAE, Carles Visa, «la idea seria entrar entre les 30 però sabem que hi ha molt nivell i que serà molt difícil, així que utilitzarem el gegant dels Jocs per preparar la Copa d'Europa d'Andorra».