PUBLICITAT

La pressió s'assumeix

  • «Crec que ens va bé per afrontar aquest tram final», assegura Joan Peñarroya quan resten set jornades
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Peñarroya es dirigeix a la banqueta, durant el matx del passat divendres a Palència, on el River MoraBanc va donar un pas de gegant cap a l'ascens Foto: DIARIO PALENTINO

El cos tècnic i la directiva del River MoraBanc mai han vist amb bons ulls que se'ls posés la pressió de la Lliga a sobre. Era evident el malestar, sobretot al principi de temporada, perquè res no hi havia fet i a l'equip se'l donava com a favorit per a tot, quan la pilota, com aquell que diu, encara ni volava. «Hi ha molts llocs que tenen més mitjans per estar en aquesta situació i això no passa», va manifestar ahir el tècnic Joan Peñarroya, que hi afegia: «Nosaltres ho hem assumit, i ara crec que ens va bé per afrontar aquest tram final». Com ha canviat el panorama, la truita de les dues cares, quan resten set jornades, l'equip andorrà domina la lliga amb dues victòries d'avantatge sobre el segon, i els rivals que resten són, sobre el paper, en la gran majoria assequibles.

Amb la pressió assumida –«la portem tot l'any perquè tothom ens l'ha posada», va dir–, arriba el pròxim divendres al Poliesportiu el Força Lleida, amb la meitat de triomfs que els andorrans. Després, duel a la pista del Clínicas Rincón –nou victòries–, rebre l'Oviedo –és un dels partits durs perquè els asturians lluiten per ser a dalt–, visitar el Barça –cuer–, rebre el Leyma Coruña –quart, amb els mateixos 12 triomfs que l'Oviedo–, rebre el Planasa Navarra –penúltim, amb només quatre victòries– i visitar el Burgos –tercer, el coco– en una última jornada en què, ben mirat, el River MoraBanc espera arribar-hi amb els deures fets. És a dir, l'ascens a la butxaca.

«Tenim els peus a terra», va dir el tècnic, «depenem de nosaltres mateixos i res canvia», hi va afegir. Res canvia respecte a fa una setmana, sí, i no. Així com passen les jornades, el somni és més a prop, i mentre la parròquia andorrana intueix que la cosa està mig feta, des del club, com és normal, apunten en una altra direcció per mantenir la calma: «Continuem igual, hem donat un pas important, no ho neguem, arrodonit pels resultats que ens afavoreixen, però res més que això». És Peñarroya fidel al seu tarannà, sabent que és el capità d'un vaixell que rema sense mirar més enllà que al següent rival, i no vol badades. «En esport, fins que matemàticament no s'aconsegueix, els objectius no s'assoleixen», va insistir Peñarroya, que deia que el seu equip depèn d'ell mateix ara per ara, però que hi ha «cert marge per poder fallar», tot i destacant que els partits «s'han de guanyar» i que l'equip s'ha de «fixar» com a meta «sumar victòries.

SENSE COMPARACIÓ AMB L'ANY PASSAT / El que no veu Peñarroya és una possible comparació entre el seu equip de la temporada passada i aquesta. «És molt difícil fer-ho millor que la temporada passada», va dir, però sí que va assumir que hi ha més maduresa: «Un partit com el de l'altre dia –a Palència– ens hagués costat més traure'l». «Els jugadors celebren el triomf a Palència perquè vam jugar un gran partit de bàsquet, sobreposant-nos a moltes situacions, i això diu que aquest equip té caràcter i deixa molt bona imatge allà on va», va assegurar l'entrenador.

SOBRE ÉRIC SÁNCHEZ I DANI LÓPEZ / El punt de mira en la roda de premsa d'ahir va anar també a la zona de bases. Sobre Éric Sánchez, Peñarroya va dir que li sorprenia que l'andalús «no estigués donant el que està donant ara». «El vam fitxar perquè jugués com ho fa ara», hi va afegir. Respecte al debut de Dani López, va considerar que va ajudar en el partit a Palència, tot assumint que és amb «falta de ritme».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT