PUBLICITAT

La pista Riberal busca els 180km/h en la Copa del Món

  • L'escenari, preparat per rebre el pròxim cap de setmana el KM Llançat
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un dels corredors, quan es competia a la pista Antenes Foto: GRANDVALIRA

Des del divendres 21 al diumenge 23, la nova pista Riberal de Grandvalira acollirà la Copa del Món de Quilòmetre Llançat amb la intenció d'aconseguir que algun corredor arribi als 180km/h. Si bé els actuals rècords estan en 148 per als homes i 139 per a les dones, això va ser en la pista Antenes de temporades anteriors. En aquesta ocasió, la Riberal espera obtenir velocitats superiors, perquè la pista s'ha mimat per a això des que van començar els treballs de preparació el passat estiu.

El més mínim detall ha estat polit, perquè la neu, xafada des de gairebé la primera nevada per compactar-la el més possible, ha de ser tan neta com una pista de Fórmula 1. Ni un bony, ni un desnivell descontrolat. Tot mesurat perquè els homes i dones que disputen la Copa del Món tinguin ocasió d'obtenir màximes velocitats.

La pista ja ha estat provada per l'esquiador britànic Jan Farrell, que tot i testar-la amb mono d'esquí normal, i no els d'extraterrestres oficials d'speed 1, ja va arribar a 167km/h. Amb aquesta dada recent, des de Grandvalira es confia en assolir la fita dels 180. La pista Riberal «és similar a la d'Antenes, però amb molta més frenada», va assegurar ahir Nadal Antor, director tècnic de la prova de la Copa del Món. De fet, són 200 metres de desnivell, amb 437 metres d'acceleració i, compte, altres 450 de frenada, «i a més en pujada». Això ha permès que la sortida pugui ser més alta (fins als 2.480m) i per tant les opcions d'anar més ràpid augmenten.

DIVENDRES, CURSA FIS PRÈVIA / La normativa exigeix que abans de la prova de la Copa del Món que serà dissabte i diumenge, hi hagi abans una cursa FIS. Aquesta està programada per al divendres a les 10.30h (a les 9.30h, els entrenaments). A aquesta cursa hi seran corredors andorrans com els corredors de la FAE Arnau Puig, Gabi Barios, Robert Solsona, Axel Esteve, Pol Ferrer, Matias Vargas, Xavi Salvadores, Arià Missé, Jan sasplugas o Kevin Courrieu, però també d'altres com Marc Navarro. Amb tot s'espera que s'hi afegeixi algun esquiador més.

MÉS PARTICIPANTS QUE MAI / Aquesta Copa del Món de KL batrà ja d'inici un nou rècord, el de participació, amb 70 esquiadors que superen el mig centenar de les dues edicions anteriors. El divendres seran els entrenaments de la Copa del Món a les 11.30h i 13.30h, després de la cursa FIS, i la competició serà dissabte (des de les 9.30h) i diumenge (també des de les 9.30h).



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT