PUBLICITAT

Dani Fornell, en l'hospital en patir un accident a Arcalís

  • El rider, que està en observació, cau en trepitjar una cornisa quan encara no s'havia posat els esquís
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dani Fornell, en un acte promocional, en una imatge de l'any passat Foto: ÀLEX LARA

El rider andorrà Dani Fornell va patir ahir un accident mentre formava part d'una filmació a Arcalís. L'esportista, que havia de participar el pròxim cap de setmana a El Dorado Freeride que acollirà l'estació de Vallnord, no hi podrà ser a aquesta cita esportiva perquè es va trencar ahir algunes costelles i com a conseqüència d'això es mantenia ahir a la nit en observació en l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, també amb una cama lesionada i en vigilància d'un pulmó ja que se'l podria haver perforat, segons les fonts consultades per aquest rotatiu.

Segons les informacions que es van poder obtenir ahir, Fornell era en una filmació promocional, l'helicòpter els havia deixat en el cim del Port del Rat i l'andorrà, encara sense els esquís posats, va trepitjar una cornisa que es va trencar. Donats els cops que havia rebut, Fornell ha estat evacuat a l'hospital, on era en observació ahir. L'andorrà no va perdre el coneixement en cap moment.

Amb tot, ahir encara existien nombrosos dubtes precisament per la gran experiència de Fornell en la muntanya, i més encara a Arcalís, zona que coneix com casa seva. Aquest rotatiu va intentar contactar ahir amb algunes de les persones que eren a la zona quan es va produir l'accident, però es va preferir no realitzar cap manifestació perquè, segons es va argumentar, és el mateix Fornell qui les ha de donar per explicar exactament el que va ocórrer.

Ahir la neu a Arcalís havia experimentat alguns canvis, segons algunes fonts, el que es podria entendre com a circumstància que hagués provocat l'accident. En tot cas, el que ahir se sabia era que el rider havia estat ingressat a l'hospital, i en cap cas enviat a cap altre centre mèdic de Barcelona. La seva situació era en observació, donat que les circumstàncies i els cops rebuts obligaven a tenir cura del seu estat.

EL DORADO, EL CAP DE SETMANA / Precisament Dani Fornell havia de ser un dels protagonistes d'una de les cites de la temporada a l'estació de les Valls del Nord. Del 21 al 24 de febrer, 65 freeriders de 14 països seran al Principat per formar part de l'Andorra El Dorado Freeride, de quatre estrelles, i lluitar per un lloc en les finals mundials del Freeride World Tour. La prova serà un examen per a l'estació andorrana per saber si augmenta el seu nivell en el panorama internacional, i en aquest paper Fornell havia de dir la seva.

Sense Fornell a la competició, els favorits seran el rus Ivan Malakhov i el neozelandès Sam Lee en categoria masculina, o la finlandesa Mikaela Hollsten, número u del rànquing. També hi competirà l'andorrana Mònica Font, que segons va indicar Joan Masferrer, director tècnic de la cursa, serà l'única representant del Principat, tot i que a última hora hi podria haver alguna inscripció.

GRANDRIDE DE GRANDVALIRA / El passat cap de setmana hi va haver competició a Grandvalira, el GrandRide, on precisament hi va ser Fornell, que no va poder gaudir perquè va perdre un esquí durant la seva baixada. També hi va haver un accident, el de l'andorrana Patrícia Sirkia, que va patir una lesió en tres vèrtebres, la pelvis, un turmell i el mal·lèol .

Aquesta primera edició del GrandRide es va poder celebrar finalment el passat dilluns, després de ser aplaçat el cap de setmana a causa de les adverses condicions meteorològiques. La prova, de tres estrelles del Freeride World Qualifier (FWQ), va tenir un gran nivell de participació amb victòries de riders internacionals en les quatre categories. A més a més, el Pic Alt de Cubil (Encamp), escenari de la cursa, va gaudir de bones condicions de sol i neu després dels 20 centímetres caiguts el diumenge.

La cursa d'esquí masculina, la que va tenir una major participació amb 35 inscrits, va ser pel suec Olof Larsson, que amb 93 punts es va imposar a l'argentí Joaquín Vena, que va sumar 88,33 punts. Al tercer esglaó va finalitzar el francès Wadeck Gorak, amb 82. El primer andorrà, Àlex Antor, va finalitzar 13è. En dones, domini de Suècia: Filippa Ring (77,66 punts) va ser la guanyadora en superar Evelina Nilsson (73,73) i Karin Stöckel (72,33), segona i tercera, respectivament

En snowboard, el domini francès va ser total, amb tres riders del país veí als tres primers llocs de la taula masculina: Armand Camille, amb 85,66 punts, es va emportar el triomf per davant de Matthieu Narbonne, que en va sumar 74,66. Clement Bochatay va completar el podi amb 72,66 punts. En dones, clara victòria per a Mikaela Hollsten amb 64 punts. La finlandesa va vèncer a les andorranes Anaïs Aleix (56,56), segona, i Mònica Font (50), tercera.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT