PUBLICITAT

Gran decepció

  • Lluís Marín en boardercross i Mireia Gutiérrez en el gegant d'alpí queden fora en la primera baixada
EL PERIÒDIC
SOCHI

Periodic
Marín, ahir analitzant la sortida, abans que comencessin les curses de vuitens de final, a Sochi. A la galeria, Gutiérrez, ahir durant la mànega de gegant que no va poder acabar. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO // AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI

La decepció general era inevitable quan les esperances d'un país eren en Lluís Marín i aquest, en la ronda de vuitens de final, la primera del dia per als corredors de boardercross, va caure per una errada pròpia. Sembla molta pressió per a un corredor que aquest any, definitivament, no està tenint sort, i les caigudes estan minant la seva moral, que no acompanya a un físic portentós i a unes qualitats per surfejar la neu que ben bé valen un premi gros com el que es jugaven ahir als Jocs Olímpics els genis de la taula. Fins i tot, en calent i davant de la televisió andorrana en la mateixa arribada, va insinuar que es plantejava deixar la temporada –resten les Copes del Món de Veysonnaz i La Molina–, cosa que després va puntualitzar amb les declaracions que va fer a través del comunicat de premsa de la Federació Andorrana: «De deixar la temporada, res». Però la caiguda de Marín no va ser l'única decepció tricolor de la jornada, perquè en esquí alpí ahir era el torn del gegant femení amb Mireia Gutiérrez, que a meitat baixada va perdre la línia i va quedar eliminada en la primera mànega.

«Si no estic bé mentalment, les coses no surten. La part mental aquesta temporada m'ha afectat bastant. Ara hem de mirar com estic, tenim dies per continuar», va assegurar ahir Marín, encara amb la decepció per pair. Les seves declaracions eren evidents del que havia passat: «No he estat a gust surfejant i això s'ha notat en la cursa. És una qüestió mental que hem de treballar». «Suposo que anava tens, faig una errada i caic», va narrar. «És una errada meva, de tensió suposo, i m'he desequilibrat. En caure he rebut un cop al cap i l'esquena, però res més. L'espatlla està bé». L'espatlla... sembla que la lesió –anava amb protecció– no era el gran problema, sinó la tensió que acumulava.

«Ha faltat snowboard», va dir el seu entrenador, Pere Goicoechea. «Havíem vingut a fer el millor que teníem i no ho hem fet. Lluís tenia opcions d'estar millor del que hem estat». El tècnic resumia la cursa: «Té un contacte en els primers revolts que li fa perdre velocitat i després petites errades. Són petites errades que al final si vas sumant passen coses com aquesta».«Són circumstàncies de carrera», hi afegia en la seva valoració Carles Visa, el director tècnic de la FAE. «No hem surfejat com en altres ocasions i els altres han estat superiors i poca cosa més hi ha a dir. Al revolt tres intenta passar, topa amb l'espanyol i perd velocitat, però després ha faltat convicció». «Hem tingut un mal dia d'snowboard», va continuar, «i és un mal resultat per nosaltres». De cara al futur immediat, Visa tancava la porta a la possible renúncia a la resta de campanya: «Hem de salvar els objectius de la temporada, ser entre el Top15 o Top10 de la Copa del Món».

GUTIÉRREZ, OUT EN LA PRIMERA MÀNEGA / Mireia Gutiérrez va disputar ahir el gegant dels Jocs, sense que pogués finalitzar la primera mànega. Gutiérrez estava situant-se en els primers parcials al voltant de la 45a posició, però quan va arribar a la part mitja va perdre la línia i una porta. Visa ho analitzava: «No acaba de trobar el ritme, fins que arriba un moment en què s'ha hagut de sortir perquè no passava la porta».

AVUI, GEGANT AMB OLIVERAS I VERDÚ / Avui, torn per al gegant masculí. Marc Oliveras sortirà amb el dorsal 67, mentre que el debutant Joan Verdú ho farà amb el 56. La primera mànega serà a les 11.00h (les 8.00h a Andorra), i la segona a les 14.00h (les 11.00h a Andorra).

KEVIN ESTEVE SERÀ OPERAT EL 4 DE MARÇ / Una vegada confirmada la lesió de trencament del lligament creuat anterior, Kevin Esteve, que ja és a Andorra, passarà pel quiròfan el 4 de març a Tolosa per, a partir d'aquí, començar amb la recuperació d'entre set i vuit mesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT