PUBLICITAT

Aquí ningú no s'entrena

  • L'afició a córrer porta 64 andorrans a la Mitja marató de Barcelona, entre els quals els millor són Jordi Magdaleno (CAVA) amb 1h 13min 46s i Anna Artal (Cal Marquet) amb 1h 39min 09s
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Josep Maria Missé, Xavi Mujal, Jordi Cinca i Joan Prat, a Barcelona Foto: FACEBOOK

Que sí, que ja ho sabem, que en la línia de sortida tot són dolors, malestars, excuses i el manual del corredor habitual, que mai pot entrenar-se. O això diu. Però el que hi ha són nervis, simplement, perquè després amb el tret de sortida tothom canvia el xip i rendeix al nivell que esperava. Una cursa és una cursa, i en ella hi ha tants objectius com corredors. D'entre els més de 12.000 que van finalitzar la Mitja marató de Barcelona del passat diumenge, 64 andorrans, entre els quals marques interessants.

El més destacat va ser, en homes, el corredor del CAVA Jordi Magdaleno amb 1h 13min 46s en una bona 54a posició, mentre que en dones Anna Artal (Cal Marquet) va acabar en la 99a posició femenina i un temps d'1h 39min 09s. Però entre aquestes bales, hi havia d'altres que buscaven o millorar el seu temps o, com a mínim, intentar-ho, i entre ells noms coneguts de la societat andorrana. Per exemple, el nou director de la televisió andorrana, Xavi Mujal (CA Assegurances Doval), que es va quedar a 15s de baixar de l'hora i mitja i que va acompanyar el ministre de Finances, Jordi Cinca (Amics Atletisme) amb qui va arribar a meta. Però també reconeguts triatletes del CT Anyós Park, com Josep Estruga, amb un meteòric 1h 18min 58s, o Pere Marquina amb 1h 23min 30, o l'incombustible Tommy Castellet, amb 1h 29h 26s. Tot el que sigui baixar o voltar per l'hora i mitja, és un temps de ritme alt, tot i que la resta, encara que superin les dues hores, també consideren, obviament, que el seu ritme és exigent.

Els clubs, representats

Dels 64 andorrans en la Mitja barcelonina, la gran majoria dels clubs d'atletisme d'Andorra hi eren representats, a més dels dos de triatló. De triatletes n'hi va haver deu, dels quals vuit eren del CT Anyós Park i els altres dos –Jordi Eudal amb 1h 21min 48s i Gerard Bargalló amb 1h 54min 36s– del CT Serradells. Entre els atletes, el CAVA s'hi va presentar amb nou esportistes, el CA Assegurances Doval amb cinc i l'Amics d'Atletisme amb dos.

Després, independents com ara periodistes com Clara Garnica (El Periòdic) o Pepa Gallego i Marisol Fuentes (Cadena SER Andorra), totes al voltant de les dues hores i amb la il·lusió d'aconseguir una nova cursa en el seu palmarès. És la mitja distància, la febre per córrer que s'hi ha instal·lat, qui sap si per molts anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT