PUBLICITAT

El Dorado viurà una 17a edició clau per deixar de ser Qualifier

  • Mònica Font serà l'única representant tricolor en una prova que aplegarà 65 riders
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Dorado Freerider viurà el cap de setmana vinent la 11a edició, la novena consecutiva a Arcalís per novè any consecutiu, i ho farà examinat amb lupa. I és que es presenta un any especialment important, ja que Vallnord ha sol·licitat passar a formar part del Freeride World Tour els propers tres anys, per tal d'acollir una de les sis finals del circuit mundial durant els anys 2015, 2016 i 2017.

Si guanya la candidatura, El Dorado Freeride passaria a ser un Qualifier de quatre estrelles –catalogació actual– a ser un dels escenaris d'Europa on se celebrin les finals, que ara ocupen estacions com Courmayeur, Chamonix, Fieberbrunn o Verbier. «Hem d'oferir el millor en tots els sentits. Tots els detalls són molt importants, la informació és essencial i l'atenció és bàsica»,va explicar el director de la prova, Joan Masferrer.

A nivell competitiu, El Dorado aplegarà 65 participants, entre els quals figura Aymar Navarro, un dels freeriders espanyols amb més projecció. També hi seran els líders de l'actual classificació del Freeride World Qualifier (FWQ), Ivan Malakhov (Rússia) i Sam Lee (Nova Zelanda), així com la finlandesa Mikaela Hollsten, número u femenina. Dani Fornell, l'únic andorrà que segueix el circuit mundialista i que de fet està becat pel departament d'Esports d'Estat, serà baixa pel desgraciat accident que va patir però sí que hi serà Mònica Font.

Dels 65 participants, 10 es guanyaran la plaça a través de la Jam Extrem, competició classificatòria que comença avui mateix a Arcalís i que finalment es farà, tot i que el màxim responsable, el propi Dani Fornell, està a l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Per segon any seguit també hi haurà El Dorado Júnior, per a joves practicants d'entre 14 i 17 anys.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT