PUBLICITAT

Fornell evoluciona bé i sortirà de l'UCI en uns quinze dies

  • Les dues preocupacions es centren en l'acumulació d'aire al pulmó i que s'infecti la ferida a la cama
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Dani Fornell competint en l'edició de fa dos anys a El Dorado d'Arcalís Foto: VALLNORD

L'accident que va patir Dani Fornell dimarts al matí mentre gravava un vídeo per Vallnord al Port del Rat d'Arcalís, sembla que quedarà en un ensurt. Segons fonts familiars consultades, l'esquiador andorrà fora pista està estable, ha evolucionat bé en les primeres 24 hores a l'Unitat de Cures Intensives (UCI) de les lesions que va patir i en principi, si tot va bé, s'espera que passi a planta de en un termini proper als quinze dies.

No ha calgut cap trasllat a un hospital espanyol o francès que tingui més mitjans perquè la situació no és tan greu. Això ja és una gran notícia per a la tranquil·litat de Fornell, que arran de la caiguda va trencar-se set costelles, el tendó rotul·lià, i un traumatisme toràcic i abdominal amb pneumotòrax. Dues són les preocupacions dels metges de cara a la seva total recuperació. D'una banda que va haver de ser intervingut de la cama en tenir una ferida profunda per la qual té la tíbia pràcticament al descobert i per tant hi ha cert risc d'infecció; de l'altra, preocupa que la perforació que té al pulmó pugui provocar un col·lapse per acumulació d'aire.

VA CAURE 100 METRES AVALL / Les fonts familiars consultades van oferir ahir alguns detalls més sobre l'accident que va patir a Arcalís; a Fornell l'acabava de deixar l'helicòpter a la cresta del Port del Rat per gravar el vídeo, i portava els esquís –que encara ni s'havia posat– i una ràdio per comunicar-se amb l'helicòpter; es va disposar a visualitzar la trajectòria que faria durant la gravació mentre l'helicòpter anava a buscar els càmeres, però amb la gran capa de neu que hi havia no es va adonar que estava a sobre d'una pedra que no estava arrelada a la muntanya. La pedra es va desprendre amb el seu pes i ell va caure uns 100 metres avall, on va topar amb una altra pedra que suposadament li va generar les lesions a les costelles i el pulmó, a més de frenar-lo per complert d'una caiguda que podia haver estat de fins i tot 100 metres més. Quan era a terra, immòbil, l'helicòpter tornava a la cresta del Port del Rat per deixar els càmeres i iniciar la filmació, però no veien enlloc a Fornell, es van comunicar amb Fornell a través de la ràdio i ell els hi va explicar què havia passat. L'ajut va ser immediat, cosa que també va poder ajudar a què les conseqüències no siguin pitjors.

Curiosament, el dia abans, dilluns, un amic seu havia pujat el Port del Rat amb raquetes de neu i va estar en el mateix punt que Fornell. Al seu amic no li va passar res i 24 hores més tard ell va patir aquest terrible accident. El freerider andorrà, l'únic component masculí del Principat que fa el circuit mundialista, és també un dels personatges públics més pesats del país en la conscienciació del perill que suposa la muntanya. No tota precaució és suficient, com va quedar demostrat dimarts. Per això els seus familiars van voler transmetre, en nom de Fornell, les gràcies per tot el suport que estan rebent i sobretot, «prudència» per als esquiadors, riders i amants de la muntanya en general.


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT