PUBLICITAT

L'equip de Govern diu que l'endeutament es manté sota el 120%

  • L'oposició qualifica les xifres de "fictícies" perquè no inclouen un crèdit de HIULS
IGNASI CERVERA
LA SEU D'URGELL

Periodic
Un ple a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Foto: TONY LARA

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell (CIU i ERC) va aprovar en ple els comptes econòmics de l'exercici de l'any passat. El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro, va destacar el tancament "en positiu", amb una ràtio d'endeutament del 111,93%, per sota del 120% limitat per llei.

Tot i així, l'oposició (PSC-Progrés i ICV) hi va votar en contra en considerar que es tracta de número "ficticis", perquè no tenen en compte un elevat crèdit sol.licitat enguany per la societat municipal d'urbanisme, HIULS.

Pel que fa a la gestió econòmica, Fierro va xifrar en 13 milions i mig el deute real i va mostrar-se satisfet del balanç econòmic "malgrat la conjuntura actual". Per Fierro, "s'ha demostrat que el Pla d'Austeritat ha estat bo i que s'han pres decisions raonades per mantenir l'equilibri financer", amb la qual cosa es legitimen els comptes.

LA VEU DE PSC-PROGRÉSEl portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, va qüestionar la política d'austeritat del consistori: "Ni hi ha amortitzacions anticipades ni se solucionen els problemes endèmics com la despesa corrent i de personal, que ha passat de 6,4 milions d'euros el 2002 a 12,6 milions el 2010". També va fer referència a la quantitat econòmica destinada als assessoraments urbanístics o als estudis i treballs tècnics i al fet que un crèdit d'HIULS "ha servit per finançar precisament aquest tipus de pagaments".

Fierro va defensar en tot moment "la bona gestió el pressupost" en una etapa en què s'han assumit "nombroses competències i serveis que potser cal debatre si s'han de dur a terme sense un finançament adient per part de l'Estat espanyol".

Així mateix, va replicar que amortitzar crèdit actualment no surt a compte perquè l'Euríbor està molt més alt que no pas abans. Finalment, va posar de relleu la inversió feta els últims anys per l'equip de govern. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT