PUBLICITAT

Pal-Arinsal factura un 8% més que l'any passat

  • Baró diu que les pistes generen un impacte pel país de 100 milions
CLARA GARNICA?
LA MASSANA

Periodic
Baró conversa amb la minoria, durant un recent Consell de Comú Foto: TONY LARA

si dimecres el Comú d'Ordino feia balanç de la primera part de la temporada d'esquí a Arcalís, ahir va ser el torn, durant la sessió de Consell de Comú de la Massana, de les pistes de Pal-Arinsal. Mentre que l'estació ordinenca ha baixat un 21% la facturació, les de la Massana han augmentat un 8% respecte al mateix període de l'any passat, segons va informar el cònsol, David Baró.

El fet que hi hagi molta neu (aspecte que en el cas d'Arcalís es converteix en inconvenient) ha influenciat en aquest augment de l'afluència. Tot i que Baró va voler ser prudent respecte a com pot anar la temporada, sí que va manifestar que estan «satisfets» amb les xifres i que sembla que es va pel «bon camí» en l'objectiu d'assolir l'equilibri financer «i no tenir pèrdues». El cònsol va voler destacar l'augment del turista anglès, dins les xifres totals de facturació.

La prudència a l'hora de comparar temporades també recau en el fet que aquest any la Setmana Santa serà tard i és difícil pronosticar si s'arribarà amb suficient neu. De moment, el que ha acordat fer al Consell d'Administració d'EMAP és «afinar costos» les setmanes d'abril prèvies a la Setmana Santa. És a dir, es reduirà el personal temporer i es tancaran algunes instal·lacions «per optimitzar recursos». En conseqüència es baixarà el preu del forfet. Un cop arribi Setmana Santa, es tornarà a operar al 100%, va explicar Baró.

Un impacte de 100 milions / D'altra banda, i després que Ordino fes públic que l'impacte anual de la pista d'Arcalís per l'economia nacional és de 25 milions d'euros, en el cas de Pal-Arinsal aquesta xifra arriba fins als 100 milions. Es tracta d'una xifra recollida al pla de viabilitat presentat en reunió de poble l'any passat. La manera de calcular-ho, en el cas de la Massana, és prenent com a referència el total de forfets venuts, va explicar Baró.

Un any per inaugurar els arcs / Un altre dels temes tractats durant la sessió de Consell de Comú va ser l'aprovació de les obres de la darrera fase de construcció de l'edifici els Arcs. El comú invertirà 279.000 euros en aixecar l'estructura, i té reservada una partida similar per a la coberta. Segons va assegurar el cònsol, l'edifici estarà finalitzat i preparat per a ser inaugurat a principis de l'any vinent. A la primera planta s'hi ubicarà el CAP, mentre que les plantes 1,2 i 3 albergaran un centre tecnològic i es gestionaran de manera privada. Ja s'està negociant amb diverses empreses interessades en convertir aquests espais en despatxos i zones de treball en el marc de l'obertura econòmica, segons va explicar el cònsol.

Els propers anys, i mitjançant partides pressupostàries, la intenció comunal és ubicar-hi l'Esplai i el Punt Jove massanenc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT