PUBLICITAT

Hollande estudia visitar el Principat abans de l'estiu

  • Les visites anunciades el 2012 i 2013 van ser posposades
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El director del gabinet de la representant del copríncep francès, Pascal Escande, el passat divendres. Foto: ANA

El director del gabinet de la representant del copríncep francès, Pascal Escande, va anunciar el passat divendres, durant la celebració del 21è aniversari de la Constitució al Consell General, que François Hollande estudia visitar el Principat abans de l'estiu, segons va informar l'ANA. Escande va assenyalar que «estem treballant sobre una hipòtesi de visita abans de l'estiu», però va recordar que el copríncep i president de la República Francesa «té una agenda molt complicada». A més, va assenyalar que la idea és que quan vingui Hollande visiti totes les parròquies i passi tot el dia al país.

Així doncs, el copríncep francès podria visitar el Principat en els propers mesos, o al menys aquesta és la hipòtesi amb la què treballen i que va anunciar el director del gabinet de la seva representant. Va afirmar que «estem intentant que pugui venir abans de l'estiu», però també va reconèixer que Hollande «té una agenda molt complicada» i que per això «encara no s'ha pogut fixar una data concreta».

El cap de Govern, Toni Martí, i el síndic general, Vicenç Mateu, ja estan al corrent que s'està intentant buscar la data per abans de l'estiu, però que «és molt difícil trobar la data, però la intenció hi és», segons Escande.

La visita del copríncep i president de la República Francesa s'està planificant per a un dia sencer, ja que la intenció d'Hollande és poder visitar totes les parròquies, i per a això cal temps.

La primera vegada que es va parlar de la visita del copríncep francès va ser el 26 de juliol de 2012, quan va realitzar la primera reunió amb el Cap de Govern i el síndic general al Palau de l'Elisi, moment en que es va dir que la visita podria realitzar-se abans de final d'any. Posteriorment es va dir que la visita seria a la primavera, però l'abril del 2013, el Govern anunciava que Toni Martí es reunirà amb Hollande el 31 de maig de nou a l'Elisi, després que s'hagués posposat la seva visita a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT