PUBLICITAT

Plaus es queda a tres segons del podi en el debut a Les Ventoses

  • Gerard de la Casa inicia la defensa del títol en turismes amb una clara victòria
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'Speed Car de Ramonet Plaus, en la Pujada a Les Ventoses. Foto: FOTOESPORT

El Campionat de Catalunya de Muntanya es va iniciar amb bones sensacions per als pilots andorrans en la 5a edició de la Pujada a Les Ventoses, prova inicial. Ramon Plaus (Speed Car) va aconseguir la quarta posició de l'escratx i Gerard de la Casa (Seat Cordoba WRC) va començar amb un triomf la defensa del títol en la categoria de turismes.

L'Escuderia Penedès, organitzadora d'aquesta prova, va recuperar el traçat habitual d'una pujada no es disputava des del 1999, amb uns cinc quilòmetres de recorregut a prop de la localitat tarragonina de Sant Jaume dels Domenys.

Amb més de 50 inscrits, Plaus va moure's en tot moment entre els pilots més ràpids. El recent campió de 2RM de les G.Series BPA va començar amb un bon ensurt: «A l'últim revolt del recorregut m'he girat en quarta velocitat a fons i puc podem dir que he tingut sort, no he tocat amb res». En la continuació, el ritme del pilot de l'Automòbil Club d'Andorra va anar a més, millorant en cada pujada fins acabar en la quarta posició i a només tres segons del podi. «M'ha faltat entrenament per estar entre els tres primers», va declarar.

Domingo Mesas, que no coneixia aquesta prova, va ser novè a gairebé 25 segons del guanyador, el català Jordi Galofré, i en la categoria turismes, Gerard de la Casa –campió de les dues últimes edicions– es va imposar clarament, amb tres segons de marge, i Claude Darne (Renault Alpine, grup H), va ser el 22è.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT