PUBLICITAT

La cronoescalada Grandvalira i la travessa Ransol com a punt i final

  • El pròxim cap de setmana decidirà els podis després de 5 proves de les quals puntuen 4
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La sortida d'una edició anterior de la Travessa Ransol-la Serrera Foto: EL PERIÒDIC

El Campionat d'Andorra d'esquí de muntanya viurà les dues últimes proves en un mateix cap de setmana i en un dels escenaris de més tradició en aquest esport al Principat. Es tracta de la 9a edició de la cronoescalada Grandvalira i de la 36a Travessa Ransol-la Serrera, que donaran per acabat el Nacional amb els podis –tant de la categoria masculina com de la femenina– encara per decidir i amb més de cinc aspirants. Segons la normativa de la Federació Andorrana de Muntayisme, de les cinc proves puntuen quatre. L'emoció està servida.

En nois és primer el català Gerard Vila amb 200 punts i segon és David Albós amb 161. El veterà Frans Anrigo és tercer amb 131 i per darrere, les possibilitats són infinites. En fèmines la situació és similar: Pilar Gutiérrez lidera la taula amb 216 punts, per darrere hi ha Pilar Quesada amb 171 i Bisabet Bertran amb 170. Fins a set corredores més opten al podi, tenint en compte que les tres primeres han disputat totes les proves i si no falten a la última, hauran de descartar el pitjor resultat.

La FAM tindrà una forta representació amb els germans Albós, Aleix Torres, Jordi Solé, Xavier Areny, Sophie Dusautoir i un bon grapat de joves del Centre de Tecnificació.

Però desmarcant-se del cartell que esperen les dues últimes cites del Nacional, el Soldeu Esquí Club va fer èmfasi en què seran dues proves ideals per als amants de l'esquí de muntanya que vulguin iniciar-se en competició: «S'ha de trencar el tabú de què per participar en aquestes carreres s'ha d'anar preparat. Tant la vertical de dissabte com la individual de diumenge són ideals per principiants i animem a tothom a apuntar-se», va dir Carles Font.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT