PUBLICITAT

Total Fight: A tocar del cel

  • Amb cinc estrelles en snow i la categoria or en esquí, la competició és a un pas de donar el pas definitiu, si l'economia ho permet en el futur
  • La doble cita serà del 27 al 29 de març i del 3 al 5 d'abril a l'snowpark del Tarter
R. M. S.
EL TARTER

Periodic
Un dels participants al Total Fight Masters of Freestyle de l'edició anterior, a l'snowpark del Tarter Foto: GRANDVALIRA

Més enllà de l'ambient hipster que engloba el Total Fight, la competició del freestyle per excel·lència que acull Andorra aportarà en aquesta 10a edició un gran nombre d'especialistes que, de retruc, oferiran dosis superiors d'espectacle respecte a anys anteriors. I ja és dir, perquè el circuit de l'snowpark del Tarter està fet perquè els riders gaudeixin i, a l'hora, sigui el públic qui rebi tota l'energia. Trucs i més trucs i competició, esquiadors i snowboarders donant-ho tot. Qualitat que arriba al seu màxim, sembla, perquè amb les cinc estrelles (de sis possibles) en esquí i la categoria d'or en snow (només per sobre està la de platí), Grandvalira s'hauria de pensar molt si augmenta el caixet o si per contra manté l'actual.

El Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle ha pujat de categoria. Les quatre estrelles ja són cosa del passat, i ara amb cinc el reclam entre els especialistes internacionals augmenta com també ho fa la caixa, ja que per exemple en esquí els premis arriben als 18.000 euros, i en snow als 40.000. Si Grandvalira decidís en un futur pujar l'esgraó, la cosa es complicaria econòmicament parlant amb més del doble d'aportació. Així doncs, de moment sembla que les cinc estrelles i la categoria or saben a glòria per a una estació que, tot i no renunciar a res, també és cert que aquesta temporada ha fet una inversió important en competicions d'esquí alpí (finals de Copa d'Europa) i de velocitat (Quilòmetre Llançat). «Estem apostant pels esdeveniments de primer nivell», va dir ahir Alfonso Torreño, de màrqueting de Grandvalira, que hi afegia que el resultat és el «reconeixement internacional».

Enric Bonvehí, responsable de Freestyle de Grandvalira-Ensisa, destacava l'atracció de la competició no tant pels premis en metàl·lic –que també–, sinó per la quantitat de punts que els riders poden arribar a sumar al circuit del World Snowboard Tour. Així mateix, Bonvehí assegurava ahir que la intenció és «consolidar» l'oferta «d'esport amb oci», tot vinculant el Total Fight a l'ElectroSnow que se celebrarà durant la primera setmana, quan es rebi la competició d'snow.

Dues cites: snow i esquí

El Total Fight fa ja algunes temporades que se celebra en dues cites diferenciades «per pujar el nivell», segons Bonvehí. Primer, del 27 al 29 de març, serà el torn de l'snowboard, mentre que en el segon, del 3 al 5 d'abril, arribaran els esquiadors. En snowboard, es preveuen presències destacades, moltes al Top10 de l'especialitat: Ulrik Baderstcher, guanyador de l'Air&Style de Beijing 2011 i segon a l'US Open el 2012; Kim Rune Hansen, tercer a l'Air & Style de Beijing 2013 i segon als Campionats del Món a Oslo; Charles Reid, guanyador de l'any passat a Andorra i primer al rànquing WST de gener de 2014; Giermund Braaten, tercer al Toyota Big Air de Toquio...

En esquí, de noms de primera línia, McRae Williams, segon als X Games d'aquest any i vencedor a la passada edició del Grandvalira Total Fight i gran favorit; Julien Poiro, segon l'any passat al Grandvalira Total Fight i novè al SFR Tour de Vars; Lucas Evans, primer al Burn in Snow de Skrzyczne; Karl Fostved, Dale Talkington, John Ware, Tim Cage o els francesos Max Maury-Martineau i Maxime Meunier.

D'andorrans, en esquí

Pel que fa a la presència andorrana, destaca sobretot en esquí, on hi serà Scotty Jordan, que ja està gairebé recuperat de la seva lesió, o Ian Serra, Josep Gil i sobretot Noah Albaladejo. L'absència serà la de la jove promesa de la FAE, Carlitos Aguareles Loan, que estarà disputant els Campionats del Món Júniors.

L'ElectroSnow, 28 i 29

Si tot això sembla poc, l'espectacle serà arrodonit amb l'ElectroSnow, que coincidirà amb la cita del 28 i 29 de març i que comptarà amb DJ's internacionals de la talla de Ricardo Villalobos, Simian Mobile Disco, Max Cooper-Rone o Sonja Moonear. Pur ambient hipster per no oblidar que esport, espectacle i diversió van units de la mà quan es tracta de passar-ho bé. De moment, amb les cinc estrelles i la categoria or. I ja es veurà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT