PUBLICITAT

Somriures i llàgrimes amb Cédric

  • Blanca Aracil, Àlex Vázquez i Guillem Casal entrenen des del gener a les ordres de ?biker' resident amb l'objectiu de representar el Principat en la gran cita de l'estiu de l'any que ve a Vallnord
IVÁN MOURE
LA MASSANA

Periodic
Gracia i els seus tres alumnes de la FAC, la setmana passada en una prova de la Copa Catalana a Maçanet Foto: FACEBOOK

Al setembre, qual l'Unió Ciclista Internacional va concedir a Vallnord els Campionats del Món de BTT del 2015, la Federació Andorrana (FAC) va començar a treballar en un projecte esportiu que tingués com a meta tenir representació tricolor.

Dit projecte s'ha convertit ja en una realitat. Tres dels millors talents de la base com són Àlex Vázquez, Guillem Casal i Blanca Aracil han estat els escollits per formar-los i posar-los al nivell que es necessita per poder donar guerra en competicions de primer nivell com la que es viurà a la Massana l'estiu de l'any que ve.

Els nois tenen 18 anys, la nena 15. Són joves promeses amb molt marge de millora que, a sobre, tenen un entrenador de luxe com és Cédric Gracia, el biker resident francès que té un poder mediàtic i un coneixement de la BTT com pocs en el món.

Gracia sempre ha destacat per ser un home que dóna espectacle tant a les pistes per la seva valentia i espectacularitat, com també en la seva vida social. Sempre amable, amb el somriure a la boca, un punt de picardia i de bon veure. Mediàtic fins a la medul·la, com demostren els gairebé 300.000 likes que té al facebook i els 26.500 seguidors que té al twitter.

Potser la faceta que menys es coneix d'ell és la d'entrenador, però ja té experiència en això i de fet entrena a un grup que és cinquè en la Copa del Món, ha organitzat diversos campus. Coneixements tampoc li en falten.

El seu caràcter i el repte que té de preparar tres joves perquè arribin a tenir nivell internacional és el fil que s'ha adquirit per assolir l'objectiu i que tots tres puguin competir a Vallnord d'aquí a uns divuit mesos sense desentonar.

«La nostra filosofia és la de somriures i llàgrimes», reconeixia ahir Gracia. «Perquè tenim un feeling increïble, ho passem bé fent esport... Però porto 20 anys en aquest món i sé de què va; també els faig suar i molt. Tots tres corredors tenen futur però hem d'entrenar dur perquè hi ha molta competència».

Els tres joves de la FAC van començar a entrenar amb Gracia al gener. Cada mes fan una estada de preparació que combinen amb un calendari de competició basat sobretot en la Copa Catalunya i la d'Espanya. Però per a Vázquez i Casal hi ha un objectiu a curt termini que els posarà a prova: els Mundials d'aquest estiu a Noruega. Allà viuran una prova pilot del que els espera l'any que ve a casa. «Jo crec en ells», sentencia Cédric.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT