PUBLICITAT

Guanyar i esperar

  • El River MoraBanc rep el Leyma per retrobar el seu joc i seguir mantenint intactes les opcions d'ascens
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'equip és tot un per al duel d'aquesta nit al Poliesportiu contra el Leyma Coruña Foto: TONY LARA

Guanyar avui (21.00h, Poliesportiu) és el primer pas que ha de fer el River MoraBanc en aquesta 24a jornada a la LEB Or, i després dormir tranquil per veure al dia següent que fa des de les 20.30h el Quesos Cerrato Palencia en la seva visita al Breogán de Lugo. Si els andorrans guanyen i els palentins perden, hi haurà equip tricolor a l'ACB. Si no, el Planasa Navarra visitarà en set dies el Poliesportiu per decidir. «Obviament», va dir ahir el jugador Asier Zengotitabengoa, «aniré amb Lugo». «Passi el que passi contra el Leyma, espero passar un dissabte millor que l'anterior», va assegurar el tècnic Joan Peñarroya. Avui tot el treball serà una lluita contra els fantasmes del passat i contra la il·lusió del present. Es tracta de buscar l'equilibri i fer que l'equip jugui com ho ha fet en les anteriors jornades.

«Som un equip més fet que quan vam jugar a Corunya», va dir ahir el tècnic, que recordava que el Leyma havia estat «l'únic equip» que els havia fet mal de veritat durant tota la campanya. Aquell duel el BCA va caure 88-74: «Allà vam estar tous en defensa, i si deixes que el rival s'hi trobi a gust... Va ser un dels partits més fluixos dels que hem fet aquest any».

Del que el tècnic veu ara, es queda amb què l'equip «no necessita control, sap el que es juga, sap que portem molts mesos treballant i que depenem de nosaltres». Peñarroya va encoratjar els seus: «Veig l'equip convençut de fer alguna cosa important». Sembla, doncs, que la desfeta del Palau fa sis dies ha de ser oblidada, perquè l'equip aspira a mostrar avui la seva millor cara. Així ho va explicar Zengotitabengoa: «L'altre dia no vam ser nosaltres, no ens vam respectar a nosaltres mateixos i quan ens vam voler adonar, ja va ser massa tard». «Tot el que hi havia de dolent», hi va afegir, «es va quedar a Barcelona, i dono una mà que sortirem al 120%, i a més a casa, i amb el que ens estem jugant...».

Però compte, que el River MoraBanc no juga contra un desconegut. El Leyma suma 13 victòries en 23 partits. «Té el millor joc interior de la categoria», va avisar Peñarroya. «Serà un partit exigent davant d'un rival que respectem molt». Similar va ser la reflexió controlada de Zengotita: «És l'únic equip que ens ha dominat i que no ens va deixar fer el nostre joc». El conjunt gallec va arribar ahir al Principat i a la tarda va fer una primera sessió d'entrenament a l'escenari del partit.

TORNA ÉRIC SÁNCHEZ / Per a aquest duel, decisiu, Peñarroya comptarà amb la tornada d'Éric Sánchez, que des de dilluns a la tarda ha estat en la dinàmica del grup després de tres setmanes aturat per lesió. No té el ritme de competició, però està convocat i podrà tenir minuts pel descans dels seus companys.

CRIDA A L'AFICIÓ / «L'afició ha respost al llarg de la temporada i ara segur que estarà amb l'equip», va dir el tècnic, que espera una bona entrada: «Esperem que el públic vingui amb ganes d'ajudar-nos si ens toca patir, que ens tocarà». Peñarroya va catalogar de «binomi» la relació entre l'equip i l'afició, tot insistint en la idea bàsica que l'equip juga per atraure la seva gent.

NO VEU SCHREINER EN DUES SETMANES / Preguntat per com ha vist el tècnic aquesta setmana a Thomas Schreiner, en el seu retorn mica en mica a la dinàmica després de la lesió, Peñarroya va esborrar les opcions que el jugador tenia dipositades de tornar davant del Planasa Navarra, divendres vinent. «Ha estat més de dos mesos gairebé sense caminar... és molt just per la setmana que ve», va dir l'entrenador, que va destacar però que el més important és «l'adaptació» i que l'entrada a pista del base austríac «s'ha de fer bé». Schreiner aquesta setmana ha tornat als entrenaments però de manera individual i bàsicament en matèria de tir. «Això ara és un tren en marxa que va a tota velocitat i per incorporar-se ha de passar un temps», va assegurar Peñarroya, que espera, com tota l'afició i un país, que el tren arribi a l'estació de l'ACB.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT