PUBLICITAT

La CCIS estrena locals per donar millor servei a 4.000 usuaris

  • Pantebre confia en que els bancs participin a la recuperació econòmica obrint línies de crèdit
GLÒRIA GURDÓ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Les noves dependències de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, a peu de carrer al número 8 del carrer Prat de la Creu de la capital, ahir Foto: TONY LARA

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS), Marc Pantebre, va inaugurar ahir els nous locals de la institució situats a la mateixa adreça però a peu de carrer. Una vella aspiració de la CCIS que tindrà a partir d'ara un aparador ben visible en ple centre d'Andorra la Vella, al número 8 del carrer Prat de la Creu. Pantebre va presentar els nous locals amb satisfacció i va explicar que el canvi «ha permès ordenar els espais de manera que els serveis siguin més propers a ciutadans i usuaris». I va recordar que l'any passat van passar 4.000 persones per la CCIS a la recerca d'informació o per fer-hi alguna gestió. Recordant la missió consultiva de l'entitat, també es va felicitar de que «hi ha indicadors econòmics que han millorat» però va lamentar la manca de crèdit a les empreses i als consumidors que retarda la represa de l'economia.

Tímida represa / Pantebre va justificar aquesta convicció pel fet que «fa 17 anys que la CCIS elabora les enquestes de conjuntura per palpar la percepció dels empresaris sobre la marxa dels negocis i comprovem que reiteren que la manca de finançament limita el creixement i el desenvolupament de les empreses». I va afegir que «des de la Cambra ens veiem en l'obligació de difondre aquest sentiment» com també que «s'agilitin els tràmits per crear nous negocis».

No obstant això, el president de la CCIS va reconèixer que «els bancs són empreses privades i la capacitat de la Cambra per incidir en aquest extrem és molt limitada, però sigui com sigui, la nostra obligació és anar-ho recordant».

Si la situació econòmica del país comença a mostrar símptomes de millora, Pantebre va matisar però, «que depèn de com ens comparem, perquè venim d'un perfil molt baix». I va reiterar que «hi ha indicadors com els assalariats o les importacions que van millorant, però venen de molt baix. Estem millor que fa uns mesos però la butxaca del consumidor encara no ho nota». I va tornar a insistir en la necessitat de finançament argumentant que «perquè els ciutadans puguin apreciar la millora falta que flueixi el crèdit cap a les empreses i els consumidors». Pantebre va desitjar que «no tardi molt perquè quan això sigui una realitat es notarà a les nostres butxaques».

Insistència del Govern / El ministre de Finances, Jordi Cinca, que va assistir a l'acte, va coincidir amb Pantebre en la necessitat que s'ampliï el crèdit, i a més de reiterar que té prevista una reunió amb el sector bancari va insistir en que «de moment no es pot considerar que s'hagin reactivat els crèdits», considerant que «els bancs han de ser impulsors perquè la reactivació s'acceleri. Han d'anar per davant».

En quant als tipus d'interès, Cinca va reconèixer que la sensibilitat del risc pot quedar reflectida en una pujada o major marge en els tipus d'interès, però va puntualitzar que «amb un Euríbor tan baix no crec que el problema sigui el preu del diner, sinó que el tema és que hi hagi més fluïdesa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT