PUBLICITAT

La capital inaugura 12.700 metres quadrats d'espais comunals «per al poble»

  • La Casa Pairal, el Llam, l'Arxiu i Circulació ja s'hi han traslladat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Padrins de la Casa Pairal juguen a cartes i al dòmino, ahir a les noves instal·lacions Foto: TONY LARA

El nou Edifici Administratiu Comunal va quedar oficialment inaugurat ahir a la tarda després de la tradicional descoberta de la placa commemorativa, el discurs de la cònsol, Rosa Ferrer, i la benedicció l'Arxiprest de les Valls d'Andorra, mossèn Ramon Sàrries. Es tracta d'una instal·lació de 12.730 metres quadrats que acull diverses dependències comunals així com serveis a la ciutadania de la capital, tant per als més menuts (el Casal d'Infant El Llamp) com per als padrins (la Casa Pairal, i el Punt d'Informació). Ferrer va voler destacar durant el parlament que el nou edifici serà «la casa del poble i per al poble».

No ha estat un camí de roses el d'aquest nou complex comunal, des que es va començar a gestar. Les primeres negociacions es van desenvolupar fa un quart de segle, al 1989, i fins llavors s'han succeït diversos acords amb el Govern, replantejaments urbanístics (la decisió de traslladar la futura seu de la Justícia) i períodes «d'obres, sorolls i pols», a paraules de la cònsol. Però «ha valgut la pena perquè ha quedat un espai públic esplèndid», va manifestar.

Les noves dependències es divideixen en tres plantes. La semisoterrani, de 12.730 m2, acull els serveis del Departament de Social així com l'Arxiu Comunal i les seves oficines. La planta baixa, de 2.400 m2, és on s'ubica el Servei de Circulació i també s'hi instal·larà un centre d'acollida de la Vall del Madriu-Perafita-Claror de la Unesco, així com les dependències de FEDA. En aquesta planta hi ha també l'espai del que més orgullós està el Comú, va assegurar Ferrer. Es tracta de la sala Àgora, espai polivalent de 840 metres quadrats, per poder «acollir totes les activitats i actes públics» que degut a les condicions meteorològiques no es puguin desenvolupar a l'aire lliure, com pot ser l'Escudella de Sant Antoni o la celebració del Sant Jordi.

Finalment, a la segona planta, de 500 m2, s'hi troba el Departament d'Higiene i Medi Ambient, i el Departament de Serveis Públics i Urbanisme.

Estalvi pels lloguers / El Comú s'estalviarà uns 100.000 euros l'any en concepte de lloguers que fins ara pagava per oferir serveis com el de Circulació el Casal d'Infants. En total la inversió comunal ascendeix als 3,5 milions d'euros. La resta l'ha aportada el Govern després d'una permuta de terrenys pel qual la nova seu de la Justícia anirà a l'aparcament del Prat del Rull.

A banda de tota aquesta instal·lació també està ja en funcionament l'aparcament soterrat, amb capacitat per a 162 vehicles.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT