El líder no perdona i avui pot ser equip ACB si el Palència cau a Lugo (2)

• Una gran defensa abans del descans permet als de Peñarroya recuperar el 'match ball' a falta de dues jornades

Espectacular moviment de Pablo Sánchez defensat per Haanpaa, ahir. Foto: TONY LARA

Ahir tocava guanyar i esperar. Avui, només esperar. Esperar a que el Palència perdi a Lugo perquè el River Andorra MoraBanc sigui, per fi, equip ACB. Perquè el Leyma Natura Coruña, aquell equip que en la primera volta va guanyar amb claredat al líder, ahir va ser escombrat del Poliesportiu (79-62). Després de la derrota de la setmana passada al Palau Blaugrana, l’equip de Peñarroya ha tornat a aixecar-se. Més de dos anys fa ja que no acumula dues derrotes seguides i pressumiblement deixarà de l’Adecco Or abans que això succeeixi. Serà aquesta nit a partir de les 20.30 hores o qui sap si la setmana vinent, de nou a casa a l’hora de sempre, les 21.00.

Va començar el duel amb una imperial lluita de defenses. Els preus dels moviments d’electrònic estaven pels núvols. El River MoraBanc no va encertar amb la primera cistella fins superat el segon minut de joc i mitjançant Dani López. El Coruña va necessitar 4min 45s i llavors els de Peñarroya ja havien fet 9 punts. Tres pèrdues i tres errades en el tir van haver de pagar de peatge els gallecs fins que Cain va posar fi a la sequera anotadora amb una esmaixada en la primera amenaça dels visitants sota la pintura.

RÀPIDA RENDA DE DEU PUNTS / Aquest va ser el preludi d’una de les millors cistelles que s’han vist aquest curs al Poliesportiu. Pablo Sánchez penetra a cistella al límit del temps de possessió, salta i fa un gir enlaire de 360 graus per anotar a taulell, completament d’esquenes a cistella. Lucas, l’únic amb verí del Coruña, li va tornar la moneda i Green amb un triple va arribar a la barrera psicològica dels deu punts en només sis minuts de joc (14-4). Els quatre següents, fins el final del primer quart, van ser un déjà vu de l’inici: molta errada en els atacs i un marcador similar (18-9).

Amoke va donar el tret de sortida en el segon quart amb una altra errada visitant sota la pintura mentre a l’altra banda, l’ex del Coruña Zengotita trobava la xarxa des de més enllà de 6,75. Els problemes no acabaven d’abandonar als visitants, que van trigar tres minuts i mig més en sumar, amb dos tirs lliures d’Hernández; en jugada va ser al quart minut, amb una de les moltes accions del sostre Cabanas –el millor d’ells– que a més va suposar les dues primers cistelles seguides fins llavors del cinc entrenat per Tito Díaz (24-13).

El BCA, irregular en l’anotació, vivia del magnífic treball defensiu i després d’un temps mort amb forta esbroncada a l’àrbitre inclosa –amb la mirada especialment posada en el temperamental Peñarroya– va encadenar un 7-0 que sumat a un triple de Green sota la botzina va arribar al descans amb una renda més que còmoda de 17 punts (38-21).

EQUILIBRI DESPRÉS DEL DESCANS / El Coruña es va semblar més al de la primera volta en la represa, fins el punt que els dos darrers quarts es van saldar amb un 31-31. Navarro va començar picant per fregar la renda dels vint punts (40-21) però entre un immens Amoke –vuit punts en un interval de tres minuts– i la prima i allargada formiga Lucas van arribar a fixar l’electrònic en un 44-32 (minut 25). Amb aquesta renda expiraria el tercer quart (51-39) abans d’un últim recital ofensiu dels dos equips en els deu minuts finals.

Fins a tres vegades consecutives va resistir el Coruña a l’estocada final. Primer amb un triple de Blanch –l’única vegada que va tocar xarxa el Copríncep, ahir enfadat amb tothom, sobretot amb els àrbitres, en un mal dia per a ell–, després amb dos seguits de l’expert en estocades, Green. A tot van respondre els gallecs amb la mateixa moneda, oscil·lant entre els 14 i els 17 punts de diferència. Ningú no es rendia al parquet del Poliesportiu i l’intercanvi de cistelles no va parar fins la botzina final. Avui Peñarroya no amaga que veurà el Breo-Palència, amb el desig «d’estar bebent cava» superades les deu de la nit.