PUBLICITAT

Les estacions afronten el darrer tram «sense grans afluències»

  • El director de màrqueting de Grandvalira creu que es poden arribar als 60.000 dies d'esquí
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors a Grandvalira aquesta temporada. Foto: ÀLEX LARA

l es estacions d'esquí afronten el darrer tram de la temporada amb un moderat optimisme, de «forma controlada, sense grans afluències», segons van constatar des de Grandvalira i Vallnord. La longevitat de la temporada que aquest any s'allarga almenys fins al 21 d'abril -Dilluns de Pasqua- ja va fer actuar amb previsió els departaments comercial i de màrqueting a l'hora de planificar les activitats, tot i que estaran molt pendents de la meteorologia, segons va informar l'ANA.

Per Martí Rafel, director general de Vallnord, aquest any hi ha «dues temporades: la primera fins a Sant Josep i la segona fins al 21 d'abril» i per aquest motiu les estratègies comercials ja es van plantejar des del primer moment per a dos estadis diferenciats. Això sí, «amb una gran dependència del temps», sobretot pel que fa a aquest darrer tram. Fins ara, les estacions han acumulat molta neu, «també a cotes baixes», segons va explicar Alfonso Torreño, director de màrqueting de Grandvalira. Una constatació que comparteix Martí Rafel: «durant tota la temporada hem gaudit de molta neu de qualitat». A més, segons Rafel «portàvem la inèrcia del bon regust de la temporada passada», cosa que s'ha vist traduït en un augment de reserves del 10%, un increment desigual segons els sectors i que s'ha notat sobretot en «la recuperació del client britànic a Arinsal».

Previsions / Pel que fa a les perspectives a partir d'ara, tant Rafel com Torreño van coincidir en afirmar que la meteorologia marcarà el que queda de temporada. El director de màrqueting de Grandvalira considera que «el més important és que es mantingui el fred perquè neu en tenim» ja que «la sensació d'estiu que teníem» la setmana passada «feia perillar que la gent volgués pujar a esquiar», el temut «canvi de xip» afegeix Rafel. Tot plegat els porta a dir que la Setmana Santa serà «correcta» i «no hi haurà grans afluències». Torreño creu que es poden arribar als 60.000 dies d'esquí. Vallnord, però, encara té algun esdeveniment important que aporta força clients com pot ser l'Snowbox o el Vallnord Speed Contest just abans de Setmana Santa. El client britànic, portuguès i francès en serà el protagonista.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT