PUBLICITAT

L'any passat es van detectar 5 nous casos de tuberculosi

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

L'any passat es van detectar a Andorra sis sospites de casos de tuberculosi, dels quals cinc van resultar positius. Així ho va informar ahir el Departament de Salut coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Tuberculosi. Aquesta xifra es tradueix en una taxa d'incidència del 6,6 per cada 100.000 habitants.

Salut va informar que durant el 2013 es van detectar sis sospites de casos de tuberculosi, dels quals cinc van resultar positius. Dels cinc, quatre corresponien a homes, i un a dones. Per edats, quatre es van registrar en la franja que va dels 35 als 54 anys i un en la que va dels 55 als 74 anys. Tots cinc s'han detectat en persones residents al país. D'altra banda, les dades mostren que hi ha hagut un total de 16 casos de contactes identificats i informats, dels quals quatre han resultat positius i 12 negatius.

Pel que fa a l'evolució de casos detectats des del 1997, Salut assenyala que s'han notificat un total de 183 sospites, de les quals 163 s'han confirmat. D'aquests casos, 27 han estat detectats pel Servei d'Immigració i 136 en residents al país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT