PUBLICITAT

El nou propietari de la Borda Nova vol fer un parc aquàtic cobert

  • El Bisbat celebra l'operació perquè crearà «molts llocs de treball»
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els terrenys de la Borda Nova, aquest diumenge Foto: ÀLEX LARA

Els nous propietaris de la Borda Nova, terreny ubicat a la capital, entre la rotonda de la Comella i la de Prada Casadet, volen desenvolupar-hi un nou atractiu turístic per al país. La voluntat, segons van informar ahir fonts de l'empresa andorrana Aiguaparc, seria construir un parc aquàtic. Això sí, tenint en compte les condicions meteorològiques del país, que fan complicat que una atracció d'aquestes característiques pugui estar oberta tot l'any, la intenció és que es tracti d'un parc aquàtic cobert.

Tal i com va informar aquest rotatiu dilluns, els terrenys de la Borda Nova han estat adquirits fa aproximadament un mes per una empresa andorrana, però amb inversió de procedència russa. Fins ara eren propietat del Bisbat d'Urgell, després que Maria Maestre Pal els cedís en herència, juntament amb d'altres llegats.

El cost de la transacció se situaria al voltant dels 10 milions d'euros, segons fonts consultades. Uns diners que, tal i com va recordar ahir el propi Bisbat, Maria Maestre Pal va fer constar al seu testament que s'han de destinar «a sostenir una residència sacerdotal per als capellans jubilats així com per ajudar els sacerdots, especialment els ancians i malalts». A més a més, tot això s'ha de gestionar a través d'una Fundació, anomenada Arquebisbe d'Urgell Joan Martí Alanis. La Fundació «també ha de tenir d'altres finalitats religioses, culturals i socials aportant-hi la integritat de tot el que ha rebut».

Així, el Bisbat va voler deixar clar quins han estat els motius que han portat a decidir la venda d'una part dels terrenys de la Fundació a la societat andorrana Aiguaparc, amb capital rus: «poder començar a complir la voluntat de Maria Dolors Maestre».

Aiguaparc està actualment estudiant la viabilitat del parc aquàtic, mentre espera també rebre la llicència de construcció i els permisos pertinents del Comú d'Andorra la Vella, el qual «s'ha portat molt bé amb nosaltres», van manifestar. Encara no hi ha data prevista d'inici de les obres tot i que ja s'ha comunicat a l'autoescola Urbi les Valls, que té llogats una part dels terrenys per al seu camp de pràctiques, que el contracte es rescindeix el proper setembre.

Molts llocs de treball / Per tot, el Patronat de la Fundació impulsada pel Bisbat va valorar ahir «positivament la voluntat manifestada per la societat Aiguaparc de dur a terme un parc lúdic apropiat per a les famílies», i va destacar sobretot que està previst que generi «molts llocs de treball» a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT