PUBLICITAT

L'intercanvi automàtic de dades, una realitat a partir del 2017

  • Els països disposaran d'un període per adaptar-se a les noves exigències
EL PERIÒDIC
BRUSSEL·LES

Periodic
El comissari europeu de Fiscalitat. Foto: EFE

L'intercanvi automàtic d'informació fiscal sobre els estalvis bancaris serà una realitat a partir del 2017, després que ahir els països de la Unió Europea donessin llum verda a la seva implantació. Tal com recollia l'Agència EFE, els països hauran de transposar la revisió de la directiva a les seves legislacions nacionals abans de l'1 de gener del 2016, de manera que les normes comencin a implantar-se un any més tard, al 2017. La directiva s'aprova després d'anys de bloqueig d'Àustria i Luxemburg i estava pendent des del 2008 pel veto que mantenien, ja que que volien assegurar-se que Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino avançaven en la mateixa direcció per no quedar en desavantatge.

El comissari europeu de Fiscalitat, Algirdas Semeta, va manifestar que és «una gran fita i un gran pas endavant en la lluita comú contra l'evasió fiscal». Els països hauran d'incorporar la revisió de la directiva a la legislació nacional abans de l'1 de gener del 2016, perquè es pugui aplicar un any més tard, de manera que qualsevol pagament fet a partir d'aquesta data estarà cobert per les obligacions d'informació. Fins llavors, els països disposaran d'un període per adaptar-se a les noves exigències, que si no es respecten, podrien fer que Brussel·les iniciés un procés d'infracció i imposés multes als països en qüestió.

En paral·lel, la Comissió Europea continuarà les negociacions amb Suïssa, Liechtenstein, Mònaco, Andorra i San Marino, que espera concloure aquest any.H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT