PUBLICITAT

Mor un turista anglès de 19 anys que va caure begut al riu Valira

  • Un veí troba el jove sense vida a prop del Club Tabola, on el noi havia assistit a la festa d'obertura del festival 'Snowboxx'
LAIA F. MAROT
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La zona del Prat dels Barrers, darrera l'edifici Cisa, a la Massana, on el veí va trobar el cadàver del noi anglès. Foto: TONY LARA

Diumenge nit el Club Tabola, a la Massana, organitzava la festa de benvinguda del Snowboxx 2014, el festival de música i esquí destinat al turista britànic. La festa va acabar dramàticament per a un dels joves assistents, un noi anglès de 19 anys i no resident, que ahir al matí va ser trobat mort al riu Valira Nord a la zona del Prat dels Barrers, darrera de l'edifici Cisa, que es troba poc metres més abaix del Club. Segons fonts policials, no hi ha indicis de criminalitat i el cos, aparentment, no presentava signes de violència; així doncs, fonts properes al cas van assegurar a aquets rotatiu que tot apunta que el noi anava begut i al sortir de la discoteca es va desorientar; cal tenir en compte, segons les mateixes fonts, que el diumenge nit va gelar, i que, per tant, el noi de 19 anys podria haver patinat. Tanmateix, no serà fins que es tinguin els resultats de la autòpsia que es coneixerà exactament les circumstàncies de la mort i si el noi anava ebri.

Segons va poder saber aquest rotatiu, el noi formava part del grup de turistes anglesos que estaven allotjats en un hotel cèntric de la Massana en motiu del festival Snowboxx, el qual té lloc aquesta setmana a la parròquia– l'any passat l'organització va acollir tots els turistes a Arinsal, però aquest any ha ampliat l'allotjament i les activitats a la Massana degut a l'increment d'assistents, que arriba als 2.000. Així doncs, ahir a la nit el noi va marxar de l'hotel, juntament amb un amic seu i altres joves, amb l'objectiu d'assistir a la festa de benvinguda del festival, al Club Tabola. Abans d'arribar, però, segons van confirmar fonts policials, el grup va estar consumint alcohol en un altre hotel proper al local.

Fonts properes al cas van explicar que l'amic del noi no va denunciar la desaparició del seu amic fins ahir al migdia, quan es va despertar. Llavors, però, ja feia més de tres hores que la Policia havia estat alertada per un veí de la presència del cadàver d'un noi al costat del riu Valira. Va ser el Cos de Bombers qui va dur a terme les tasques de rescat, els quals van haver de subjectar el cos del noi amb cordes per evitar que l'aigua se l'endugués riu avall.

LA TROBALLA / El cos sense vida del jove anglès el va trobar, al voltant de les nou del matí, un veí de la Massana mentre passejava el seu gos pel camí que hi ha al costat del riu. L'home, que es va voler mantenir en l'anonimat, va explicar a l'ANA que el cos es trobava en roba interior, amb només una jaqueta posada d'un braç, i que tenia les cames morades, cosa que va atribuir als cops que va rebre pel fet d'haver estat arrossegat pel riu.

El veí de la Massana que va fer la troballa, fa el mateix recorregut per passejar el gos des de fa un any i mig; segons va explicar a l'ANA, en un primer moment va veure alguna cosa flotant a l'aigua que es pensava que era un maniquí, però de seguida es va adonar que es tractava d'un cadàver, en roba interior i amb la cara dins l'aigua.

Des del Comú de la Massana van lamentar els fets i van dir ahir a la tarda que era aviat per aventurar les causes i per fer hipòtesi, ja que calia esperar el resultat de la autòpsia.

El director d'un dels hotels de la parròquia que també acull assistents al festival va explicar que al matí s'havien viscut moments de tensió quan la Policia va avisar de la troballa del cadàver per tal d'identificar el noi. Des de l'hotel on s'allotjava la víctima, però, no van voler fer declaracions i van remetre a l'organització de l'Snowboxx Fetsival, que ahir no va voler fer declaracions. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT