PUBLICITAT

Retorn musical als 80

  • El Festival Andorra Red Music combinarà del 6 al 8 de juny músics de renom amb tasts de vins
  • Level 42, Lisa Stansfield, UB 40, Roger Hodgson, Maceo Parker i Tony Hadley completen el cartell
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Budzaku i Camp conversen amb el gerent de Rockland, l'empresa encarregada del festival, ahir. A la galeria, els diferents cartells promocionals dels artistes de L'Andorra Red Music Festival. Foto: ÀLEX LARA

La Segona Pasqua andorrana (coneguda també religiosament com el pont de la Pentecosta) tindrà un marcat caràcter nostàlgic. Tres dies en què part del pop, l'R&B, el reggae, el blues, el soul i el rock més emblemàtic dels anys 80 i 90 trepitjaran escenari andorrà, concretament la plaça de la nova seu del Consell General. Aquest retorn als anys 80 portarà el nom de Festival Andorra Red Music i és la nova perla anunciada ahir per Andorra Turisme.

Els aires vuitanters del festival els portaran artistes «de qualitat, que van ser figures del panorama artístic internacional», va voler destacar el ministre de Turisme, Francesc Camp. Level 42, Tony Hadley, Lisa Stansfield, Roger Hodgson de Supertram, Maceo Parker i Ub40 són els noms escollits. Artistes de renom que sonaran sobretot als qui ja superin la quarantena d'edat, va reconèixer el ministre. I és que aquest és precisament, juntament amb el component de tenir un «poder adquisitiu alt», el públic objectiu al que s'adreça el nou esdeveniment dels propers dies 6,7 i 8 de juny. En total s'espera a 7.500 persones, 2.500 per dia repartides en dos concerts divendres, dos dissabte i dos diumenge. El primer es farà a les 21.30 hores i el segon a les 23. Amb cada artista s'ha pactat una durada de concert d'almenys 75 minuts (fins a un màxim de 90).

Paral·lelament, el toc glamourós de l'Andorra Red Music (i d'aquí ve el nom) l'aportarà el sector vinícola. S'ha volgut crear un festival aportant «un nou concepte cultural» que no es pot trobar a cap altre lloc d'Europa, va assegurar Camp. I és que l'entrada als concerts inclou la degustació de tres copes de vi, que oferiran bodegues andorranes però també de reconegudes espanyoles. S'ubicaran a l'aparcament i a la plaça de la part del darrere de Casa de la Vall. També serà una manera de potenciar un element important de la gastronomia andorrana, va destacar el ministre.

Són aquests dos conceptes, «la bona música i el bon vi», els que serviran per explotar el nou concepte musical que es començarà a promocionar ja mateix, tenint en compte que les entrades es posen a la venda dilluns vinent per internet.

RETORN DEL 50% DE LA INVERSIÓ / Pel que fa al cost del festival, i segons va explicar el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, s'ha xifrat en els 618.500 euros, malgrat que tenint en compte el retorn per les entrades venudes i el que aportin els patrocinadors, Andorra Turisme calcula que la inversió definitiva rondarà aproximadament els 308.000 euros. Budzaku es va mostrar convençut que no se superarà aquesta xifra. Ni les inclemències meteorològiques haurien d'afectar el desenvolupament dels concerts, ja que s'ha previst cobrir el recinte si fos necessari. És a dir, ha de ser la venda d'entrades la que dictamini l'èxit o el fracàs d'aquesta nova oferta cultural de l'agenda estival andorrana.

Budzaku va explicar que la intenció és potenciar la pernoctació dels turistes, i per aquest motiu el passi per poder assistir als tres dies de festival (89 euros) surt econòmicament més rendible que si s'adquireix l'entrada per un només dia (49 euros). I també per aquest motiu s'ha demanat la implicació dels agents turístics del país, com l'hoteleria i la restauració, per tal que ofereixin paquets d'estada i també menús tematitzats sobre el concepte del vi i els anys 80-90.

D'altra banda, s'ofereixen 300 entrades VIP a un preu de 99 euros per dia, que permetran a qui les adquireixi tenir accés privilegiat a la part davantera de l'aforament, just a tocar de l'escenari, i regals exclusius. La totalitat de les 2.500 entrades, però, seran a peu dret.

En qualsevol cas, i a diferència del Cirque du Soleil, no es faran diferenciacions d'entrades entre turistes i andorrans. Al ser de pagament, «no ho podem limitar», va reconèixer Camp, afegint que l'espai és petit i també seria difícil establir un tall.

CONCERTS EXCLUSIUS / En aquest revival musical tots els artistes i grups participants són reconeguts internacionalment, amb hits punxats repetidament a ràdios i discoteques (facin vostès la prova, escoltin les cançons a través dels codis QR inserits a cada grup a la part superior de la notícia). Alguns, això si, es troben en aquest moment més actius que d'altres. Camp va voler destacar, però, que cap d'ells, a excepció de Lisa Stansfield, es trobarà de gira en aquell periode. És a dir, el concert a Andorra serà com a mínim el primer que facin a tot el territori del sud d'Europa.

Un punt a favor de possibles competències similars musicals, va destacar el ministre. Però no és l'únic. S'ha optat per fer-lo al juny i concentrat en tres dies per no solapar-se amb festivals amb un públic objectiu similar com el de Cap Roig o el de Peralada. També s'ha optat per un festival concentrat ja que el juny està carregat d'esdeveniments turístics, la majoria esportius (com la Ultra Trail). I el juliol és territori del Cirque du Soleil.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT