PUBLICITAT

Un oftalmòleg amb poca vista

  • La visita a Bellvitge costa 191 euros i la CASS només vol tornar el 33%
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

La història de les parpelles de Pere –que vol mantenir l'anonimat– comença amb una primera visita a l'oftalmòleg, que li diagnostica una conjuntivitis i li recepta dues gotes i una crema. Una setmana després torna a la mateixa consulta perquè no ha notat cap millora i el metge li canvia les gotes. I, torne-m'hi, perquè una altra setmana després sent que empitjora i l'oftalmòleg insisteix en la conjuntivitis i li torna a receptar gotes i crema. «Ja quasi no podia obrir els ulls, amb una sensació de dolor com si a l'interior tingues petites pedretes», descriu.

Per un assumpte personal viatja a Barcelona el dissabte passat, però no es veu en cor d'agafar el volant per tornar a Andorra, així que opta per anar al servei d'urgències de l'Hospital Universitari de Bellvitge. «Allà m'expliquen que la visita costa 191 euros. M'exclamo, però la recepcionista, molt amable i comprensiva, diu que abans tramitaven el pagament directament a la CASS, però ara ja no», detalla Pere.

Com li semblen molts diners i a la CASS no hi treballa ningú es posa en contacte amb l'Hospital de Meritxell on li diuen que tranquil, que pagui i que la CASS li retornarà els diners. «El que m'estranya és que tampoc a l'hospital sàpiguen com funciona tot», es lamenta Pere.

Així que abona els 191 euros. L'oftalmòleg català li explica que de conjuntivitis res de res, que les parpelles se l'inclinen cap a dins dels ulls i que li provoquen ferides. «¿Com pot ser que l'oftalmòleg d'Andorra no veies una cosa tan comuna?», s'exclama, enfadat per haver pagat tres visites que no han servit per a res. I quan confiat va a la CASS a reclamar el 75% de Bellvitge, li neguen. «Només volen abonar el 33%, i finalment em diuen que presenti tots els papers i que amb sort poder acabo cobrant el 75%». En Pere ignorava que alguns tràmits de la CASS depenguin de la sort. De moment, la conjuntivis inexistent li ha costat 262 euros. I encara no està curat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT