PUBLICITAT

Les oficines de turisme de la Seu atenen 11.000 visitants

  • Pel que fa a nacionalitats, el turista que més ha visitat ha estat el de proximitat
  • Les dades mostren que el 30% són estrangers, el 48% de França
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Uns visitants fan consultes a l'oficina de turisme de la Seu. Foto: TONY LARA

Les dues oficines de turisme de la Seu d'Urgell han atès durant els mesos de juliol i agost prop d'11.000 visitants. Des de Turisme de la Seu i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell s'ha remarcat que les tendències respecte perfils i nacionalitats ja fa anys que van canviant, de manera que aquest estiu, com l'anterior, el tipus de turista ha estat el familiar i el de parella.

Pel que fa a nacionalitats, el turista que més ha visitat la Seu d'Urgell ha estat el de proximitat. Concretament el 39,1% són catalans, destacant un sensible augment de visitants de la demarcació de Lleida, Tarragona i Girona que han fet sortides d'un sol dia, mentre que el turista català que més visita la comarca és el barceloní.

Les dades mostren que el 30% dels turistes que han visitat la Seu i l'Alt Urgell són estrangers, i d'aquests el 48% procedeixen de França, seguits dels que vénen d'Holanda, Alemanya, Gran Bretanya, Canadà, així com els d'Itàlia i Israel.

Els turistes procedents de l'estat espanyol representen el 28% del total dels visitants, i provenen majoritàriament de la Comunitat Valenciana (32%) i de la Comunitat de Madrid (25,5%).

SITUACIÓ ECONÒMICA
D'altra banda, s'ha observat que les sol.licituds dels visitants aquest estiu han variat d'acord amb la situació econòmica actual. Així doncs, el que més s'ha demanat és informació sobre l'activitat de senderisme amb un 53% de les demandes, seguit de peticions sobre la ciutat de la Seu d'Urgell amb el 46%. El parc natural del Cadí-Moixeró, el Parc Olímpic del Segre i altres activitats esportives han estat també força demanades.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT