PUBLICITAT

La Taula de la Funció Pública parla de la carrera professional

  • Els agents implicats discuteixen sobre el GAdA, els sistema retributiu i la mobilitat
  • Els funcionaris aposten per la creació d'una borsa d'interins per cobrir vacants
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. Foto: TONY LARA

La Taula de la Funció Pública es va reunir ahir per primera vegada després de les vacances d'estiu. La trobada va servir per reprendre els treballs que s'estan fent de cara a la reforma de la Llei de la Funció Pública i tractar un seguit de temes que, des del punt de vista dels funcionaris, encara estan pendents de resoldre: la mobilitat dels treballadors de l'Administració, la carrera professional, el GAdA i el sistema retributiu.

Segons va explicar el portaveu de la plataforma sindical dels funcionaris i secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach, en declaracions a EL PERIÒDIC, aquests són els temes que es van posar damunt la taula, encara que, de moment, no s'ha arribat a una solució. El col.lectiu de funcionaris, representat ahir per Ubach a la Taula de la Funció Pública, reclama la possibilitat de desenvolupar una carrera professional dins de l'Administració.

En aquest sentit, Ubach va recordar que el desplegament reglamentari de la Llei de la Funció Pública de l'any 2000 no s'ha completat i que un dels reglaments pendents és precisament el de la carrera professional. Altres qüestions que no estan desenvolupades són el GAdA i la formació continuada dels funcionaris.

LA FIGURA DE L'INTERÍ
Un dels punts que es van discutir novament és la creació de la figura del funcionari interí. Tal com va assenyalar Ubach, "l'objectiu és crear una borsa de funcionaris interins que cobreixin les places vacants per excedència o malaltia llarga". D'aquesta manera, hi hauria una borsa de funcionaris sense plaça consolidada, però aquestes persones treballarien per a l'Administració a partir d'un edicte.

La creació de la figura de l'interí, a més, és una manera de solucionar la situació d'aquelles persones que tenen una relació contractual amb l'Administració que s'extingeix cada any i que, per tant, viuen en la inseguretat laboral.

Pel seu cantó, i en declaracions a l'ANA, el secretari d'Estat d'Interior i president de la Taula de Funció Pública, Bruno Bartolomé, va aclarir que la reunió d'ahir va servir per identificar els punts forts i febles sobre dels quatre àmbits tractats (mobilitat, carrera professional, GAdA i retribucions). D'aquesta manera, la previsió és que en les properes dues o tres sessions es puguin treballar ja les propostes de millora.

 

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT