PUBLICITAT

Uns 4.000 portuguesos han deixat el país

  • Gonçalves afirma que la crisi «condiciona la vida» també a Andorra
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El diputat per l'emigració a Europa, Carlos Gonçalves, ahir moments abans la seva entrevista amb Mateu Foto: TONY LARA

El diputat per l'emigració a Europa i vicepresident de la Comissió d'Afers Exteriors i Comunitats Portugueses, Carlos Gonçalves, va visitar ahir el Consell General en el marc del programa de commemoració de la Revolució del 25 d'abril de 1974. Gonçalves va explicar que la crisi «condiciona la vida» a tots els països d'Europa, i també a Andorra i Portugal, i va fer un càlcul aproximat que uns 3.000 o 4.000 portuguesos han marxat del Principat en els darrers anys. Pel que fa al CDI, Gonçalves no va voler manifestar-se sobre l'evolució de les negociacions i només va dir que hi ha «converses».

Entre 3.000 i 4.000 portuguesos podrien haver marxat d'Andorra com a conseqüència de la crisi. Aquestes són les xifres que va oferir ahir el vicepresident de la Comissió d'Afers Exteriors i Comunitats Portugueses, Carlos Gonçalves, de visita al Principat i que es va reunir amb Vicenç Mateu, Síndic General, durant la visita oficial que va realitzar al Consell General d'Andorra.

La crisi, va manifestar, «condiciona la vida» a tots els països d'Europa, també a Andorra i Portugal. Segons va apuntar el representant portuguès, hi ha situacions de disgregació familiar. Gonçalves va assegurar que hi ha casos en què una part de la família continua residint a Andorra mentre alguns dels seus membres han marxat a treballar a altres llocs d'altres països, buscant un treball i un sou per sortejar el procés de crisi actual.

VISITA DE COMMEMORACIÓ DEL 25 D'ABRIL / Gonçalves es troba de visita a Andorra per commemorar l'aniversari de la revolució del 25 d'abril de 1974, que marca l'inici de la independència de Portugal i fita històrica per al país. El programa d'actes incloïa ahir al vespre l'actuació d'un cor i també demà dimecres, i és una mostra, segons va manifestar el representant portugués, de les «bones relacions» que existeixen en l'actualitat entre Andorra i Portugal, en un marc de col·laboració en benefici mutu. Aquesta bona sintonia entre els dos països porta a que les relacions es volen incrementar amb la presència de turistes i empresaris lusitans al país, però també a la inversa.

SENSE DETALLS SOBRE EL CDI / Pel que fa al CDI, el diputat portuguès va reconèixer que «hi ha converses» però no va voler detallar més coses sobre l'estat de les negociacions. Gonçalves va estar acompanyat per l'adjunta al Secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses i responsable de polítiques de joventut i cultura, Anna Ferreira; el secretari d'Estat de les Comunitats portugueses, José de Almeida Cesário, i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, Jose Manuel da Silva, que van visitar les instal·lacions del Consell General acompanyats pel Síndic, Vicenç Mateu.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT