PUBLICITAT

Sóc jove i trobaré feina a Andorra

  • El 4rt Fòrum Estudiants i Empresa apropa el jovent al món laboral i formatiu andorrà
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alumnes assisteixen al Fòrum, ahir al Centre de Congressos Foto: ÀLEX LARA

El panorama no està per tirar coets. Menys feina, més atur. Aquesta ha estat la tònica dels darrers anys. Un dels col·lectius més afectat és el del jovent. Però sigui per la edat (una mica d'immaduresa sempre és bona), sigui perquè realment se senten preparats i formats, es manifesten optimistes enfront la difícil tasca de buscar feina.

Així ho van afirmar ahir estudiants assistents al quart Fòrum Estudiants i Empresa, que cerca el contacte entre les empreses del país i els alumnes en situació de començar a introduir-se al mercat laboral. Aquest any hi participen una trentena de societats, a més d'una desena d'institucions, que veuran passar al voltant de 500 estudiants, segons va explicar la ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé. Com a novetats, una xerrada sobre robòtica o la presència del xef Nando Jubany, que ahir va impartir a un bon grapat d'alumnes una conferència sobre restauració i gastronomia. De fet, el de la restauració és un sector que s'ha de «fer més atractiu i conegut» , segons va assegurar la ministra. Durant la jornada d'ahir hi va haver quatre xerrades més relacionades amb d'altres sectors empresarials.

Però, tornem als alumnes. La Tatiana Codeço, juntament amb la seva amiga Cristina Garcia, estan estudiant un grau sociosanitari i assisteixen al Fòrum a deixar currículums. «Veiem oportunitats al nostre sector, i més ara que s'està construint un nou geriàtric», va exposar la Tatiana. Totes dues volen quedar-se a Andorra a desenvolupar la seva carrera professional, així com seguir formant-se a la Universitat d'Andorra. «Volem fer infermeria i magisteri», expliquen, respectivament.

Per la seva part el Brahim, que estudia secretaria i empresarials, es va mostrar convençut que trobarà feina un cop finalitzi els seus estudis. Això si, va ser sincer amb la valoració d'aquest Fòrum: «No m'ha servit per a res», va assegurar. No comparteix el parer de l'Emily Cerviño, que va manifestar que al Fòrum «varies empreses donen oportunitats als joves que estudiem per treballar».

Les empreses presents a aquest esdeveniment són de les més grans del país. A més de les parapúbliques, així com centres educatius universitaris. Algunes d'elles van assegurar que tenen ofertes, que hi ha moviment i que per tant, escoltaran el que els ofereixin els joves andorrans.

En qualsevol cas, la ministra va voler ser contundent i va deixar clar que aquí «no és contracta ningú, el Fòrum és per donar informació». És a dir, optimisme sí, però moderat. I, per si de cas, no van ser pocs els joves que ahir anaven deixant els currículums a cada estand. Per si sona la flauta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT