PUBLICITAT

Mor Ramon Malla, bisbe emèrit de Lleida i copríncep d’Andorra

Ahir al matí va morir als 91 anys monsenyor Ramon Malla i Call, bisbe emèrit de Lleida i i copríncep d’Andorra entre els anys 1969 i 1971, segons va donar a conèixer el Bisbat d’Urgell. Malla va néixer a la Seu d’Urgell l’any 1922, però aviat la seva família es va traslladar a Barcelona, on fou seminarista. Posteriorment, l’any 1948, se l’ordenà prevere, a Salamanca.
L’abril de 1967, monsenyor Ramon Malla va ser ordenat vicari general d’Urgell i delegat permanent d’Andorra. El 24 de juliol de 1968, mentrestant, va ser nomenat bisbe de Lleida, rebent l’ordenació episcopal el 27 d’octubre a la catedral de Lleida. Des del 29 d’abril del 1969 fins el 30 de gener de 1971 va ser també administrador apostòlic de la Diòcesi d’Urgell, amb facultats plenes de bisbe, fet que el convertí, doncs, en copríncep d’Andorra durant aquest període.
Monsenyor Ramon Malla va passar a ser bisbe emèrit el desembre de l’any 1999. El seu enterrament es durà a terme aquest proper dilluns de Pasqua al matí, a la catedral de Lleida. El copríncep episcopal, monsenyor Joan-Enric Vives, ha volgut tenir un record per Ramon Malla i ha desitjat «que reposi amb Crist, i Ell el ressusciti amb els seus sants».

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT