PUBLICITAT

Setmana Santa satisfactòria

  • L'ocupació ha arribat al 75%, dada «positiva» tenint en compte l'època tardana de la festivitat
  • Han entrat 62.000 vehicles, 6.000 menys que els previstos, i no s'han detectat grans retencions
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Esquiadors aprofiten les últimes hores de temporada d'esquí, ahir a El Tarter Foto: TONY LARA

No ha estat la Setmana Santa somiada pels comerciants, hotelers i la resta d'empreses que viuen del turisme. El fet que hagi caigut tard en el calendari (l'any passat va ser gairebé un mes abans), ha perjudicat l'afluència turística, ja que l'oferta d'esquí no era tan bona com la de fa unes setmanes. I bona part del turista ja té la vista posada a la platja. Malgrat tot, el balanç és satisfactori. Els carrers s'han omplert de visitants i els hotelers donen per bona la xifra del 75% d'ocupació assolida.

El gerent de la Unió Hotelera, Òscar Julián, es va mostrar ahir «satisfet tenint en compte l'època de l'any en la que estem», i va afegir que les xifres no es poden comparar amb les de l'any passat, quan la Pasqua va caure en plena temporada d'esquí. La neu «sempre és un plus», però no tant aquesta Setmana Santa. Ho demostra el fet que les parròquies que més s'han omplert han estat les centrals: Escaldes i Andorra la Vella. La resta s'ha quedat en percentatges bastant més baixos, va informar Julián. «El mercat és el que és», va sentenciar.

Pel que fa l'activitat comercial, ahir els representants de les associacions no van poder facilitar dades, tot i que des de dijous a la tarda s'ha vist activitat als principals eixos comercials del país, sobretot dissabte a la tarda i diumenge. La jornada d'ahir, en canvi, va ser més fluixa. Dins Espanya, només era festa a Catalunya i a la Comunitat Valenciana, i es tracta d'una jornada familiar. Molta gent va optar per marxar o diumenge a la tarda o ahir a primera hora del matí.

68.000 vehicles entren al país / Les xifres d'entrada de vehicles per les dues fronteres del país corroboren que ahir va ser el més tranquil dels cinc dies. Al matí es va registrar «trànsit intens» de sortida en direcció Espanya, però en canvi el trànsit va ser fluït a la tarda a tota la xarxa viària, segons va informar Mobilitat.

En total, durant aquests cinc dies han entrat 62.000 vehicles, 6.000 menys que el que apuntaven les previsions inicials. D'aquests, el 66% ho va fer per la frontera hispanoandorrana, i el 34% pel Pas de la Casa. El dia fort va ser dissabte, amb l'entrada de 15.000 vehicles. Des de Mobilitat, van destacar que ha estat una Setmana Santa «sense incidències importants» de trànsit.

Fa un any van entrar 72.000 vehicles a Andorra. Per establir una comparativa fidedigna, cal remuntar-se al 2003, quan la Setmana Santa va caure exactament en la mateixa data. Llavors van entrar 85.000 vehicles. Però eren altres èpoques.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT