PUBLICITAT

Neix una associació al sector docent per compartir reflexions

  • Està organitzant un concurs d'experiències pedagògiques pel juny
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un professor controla els alumnes, durant un examen de Batxillerat Foto: ÀLEX LARA

El Grup d'Ajuda Mútua 21, GAM 21, va néixer fa uns vuit anys impulsat per un grup de professors amb l'objectiu de compartir experiències i reflexions pedagògiques. El col·lectiu ha decidit ara constituir-se en associació per tenir més legitimitat i més projecció envers la societat. Les temàtiques són diverses i van des de la visita d'una escola a una reflexió més global sobre els diversos actors que incideixen en la vida escolar, l'escola laica o diverses tècniques o projectes d'ensenyament. A curt termini, l'associació GAM 21 està organitzant un concurs d'experiències pedagògiques, les bases del qual es preveu que estiguin preparades pel proper mes de juny.

GAM 21 està constituïda per una desena de membres entre els quals hi ha mestres d'escola, professors de secundària o psicopedagogs. L'objectiu és intercanviar experiències i reflexions sobre el món de la pedagogia en general. Després de vuit anys treballant com a grup, han decidit constituir-se en associació per estructurar-se, tenir un ressò més ampli en la societat i organitzar el concurs d'experiències pedagògiques que volen tenir preparat pel mes de juny. Segons va manifestar Laura Martín, una de les integrants del GAM, «la nostra idea era la de poder organitzar el concurs pedagògic en memòria de Maria Geli, una de les fundadores de l'escola andorrana. És per això que hem decidit fer el pas i transformar-nos en una associació. També necessitem ser més legítims davant la societat i poder demanar subvencions en cas de necessitat».

En els vuit anys d'existència previs a constituir-se en associació, GAM 21 ha permès a diferents professionals intercanviar opinions amb companys d'altres escoles o d'altres branques. Actualment, l'associació vol ampliar els seus horitzons per ser un punt de trobada per a professionals, famílies o persones interessades pel sector de l'educació.

En aquest sentit Laura Martín va informar a l'ANA que la seva idea és «poder compartir amb tots els professionals de l'educació, famílies o persones que volen aportar el seu granet de sorra, coneixements i projectes pedagògics. Tenim un blog (www.gam21espai.blogspot.com) que ha rebut ja més de 9.000 visites i el que ens interessaria és donar la paraula a d'altres sectors que no necessàriament estiguin lligats amb l'escola».

Relacions amb les famílies / Compartir una visió àmplia de l'educació és un dels trets característics del col·lectiu que tracta temàtiques tan diferents com les tècniques de l'ensenyament, les relacions amb les famílies o els alumnes, etc. L'associació també busca crear continguts, en forma d'articles o de fotografies. Darrerament s'ha organitzat el concurs fotogràfic Instants d'escola i s'ha visitat l'escola del Roure Gros d'Osona que destaca pel seu original plantejament pedagògic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT