PUBLICITAT

La nova direcció enllesteix la reestructuració de l'EENMS

  • Mandicó agrupa els serveis per millorar-ne la prestació i la qualitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La junta rectora en una visita als tallers ocupacionals Xeridell de l'EENSM. Foto: TONY LARA

La junta rectora de l'Escola Especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) va aprovar a començaments de mes la modificació de l'organigrama directiu que preveu la creació de cinc grans direccions. Tres d'elles agruparan els serveis d'atenció als usuaris i les dues restants vetllaran pel bon funcionament de l'Escola.

La directora de l'EENSM, Celine Mandicó, va explicar ahir a l'ANA que «amb aquesta modificació del sistema organitzatiu de l'escola se'n vol millorar el funcionament, i oferir una major qualitat i mobilitat als usuaris». L'EENSM estructurarà el seu funcionament a través de cinc grans àrees, cosa que es farà a través de fusions i agrupacions d'alguns serveis d'atenció als usuaris, amb l'objectiu de millorar-los i racionalitzar-los. Dues de les cinc àrees seran purament administratives amb una direcció de finances i serveis compartits i una altra de gestió tècnica i desenvolupament de recursos humans, de la qual en dependrà el Centre de suport especialitzat a centres educatius.

En canvi, les tres restants agruparan els serveis d'atenció als usuaris: la residència i el centre de dia, l'educació especial i l'estimulació precoç i per últim, el servei d'integració laboral i el d'ocupació laboral. Mandicó va argumentar que «fins ara hi havia una residència i un altre servei que es deia EDES, que tenia una part de centre de dia i una altra més d'educació especial, ara la residència es fusiona amb el centre de dia, i educació especial es fusiona amb estimulació precoç». I va afegir que «de la mateixa manera fins ara, la part d'integració laboral –Agentas- i la d'ocupació –Xeridell- tenien dues direccions, mentre que quedaran agrupades en una de sola amb un responsable al capdavant de cada secció».

Mandicó va insistir en què «el que es busca és anar de la part més protegida, que és el taller ocupacional, fins a la part de major autonomia que és la integració laboral». I va matisar que «això dóna més mobilitat i la possibilitat que una persona que està a Xeridell pugui fer una estada a Agentas per veure si té les habilitats per poder-se integrar en una empresa, i viceversa: si una persona està treballant en un empresa i en un moment determinat necessita un entorn més protegit, que pugui anar al taller de Xeridell». L'objectiu dels canvis «és crear una estructura menys plana, amb càrrecs intermitjos que fan una aportació molt important en la gestió d'una escola» va concloure Mandicó. I va afegir que «s'han fusionat serveis, perquè hi ha una coherència, i això dóna més qualitat i més mobilitat als usuaris, de manera que és més enriquidor».

A més, també va explicar que s'està estudiant fer canvis en els horaris i en el calendari d'obertura dels serveis per tal «d'ampliar l'atenció a l'usuari». Un dels serveis cridats a introduir aquests canvis és el centre de dia, que «hauria de fer una ampliació en aquest sentit i potser el calendari de vacances escolars és una mica reduït». Tot plegat, però, va insistir Mandicó «encara està en fase d'estudi».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT