PUBLICITAT

El pla Engega incentiva la compra de 77 vehicles el primer mes

L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Dos persones mirant un vehicle. Foto: TONY LARA

El Govern va fer ahir un balanç positiu del primer mes de funcionament del pla Engega destinat a afavorir la venda de vehicles eficients energèticament: 77 ajudes de 1.000 euros per la compra i 36 pel desballestament de vehicles vells, també de 1.000 euros. És a dir, ja s'han atorgat 113.000 euros, un 16% de la dotació total del pla, que és de 700.000, fet que, segons el ministre portaveu, Jordi Cinca, fa preveure que «la dotació serà utilitzada amb la seva totalitat». I si aquesta s'esgota abans del calendari previst, el ministre va dir que es tracta de crèdits ampliables.

Cinca va concloure que el balanç del primer mes «ens convenç de que aquesta és una bona línia d'actuació i esperem que tingui un efecte crida».

LES CONDICIONS / El Govern va recordar ahir que els concessionaris aporten 1.000 euros més per la compra dels nous vehicles en el marc del programa, que permet així estalviar fins a 3.000 euros en la compra de vehicles nous energèticament eficients i fins a 450 euros en el cas de les motocicletes, amb l'objectiu de l'estalvi energètic i la millora de la seguretat viària.

Els beneficiaris del programa poden ser totes aquelles persones físiques residents legalment a Andorra, així com les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre legalment establertes al Principat.

L'ajut a la compra de vehicles eficients es lliura als beneficiaris a través del punt de venda adherit al programa, així com l'ajut al desballestament, que en aquest cas requereix també el certificat de desballestament.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT