PUBLICITAT

El ple del comú lauredià votarà en contra de l'acord institucional

  • Gil: «Tenim dret a arribar a la Justícia» si el Consell General aprova la congelació
C. G.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Gil, ahir durant la roda de premsa posterior a la reunió de cònsols. Foto: TONY LARA

La consellera laurediana, Montserrat Gil, va mostrar-se convençuda ahir que el ple del seu Comú li donarà suport en la seva decisió de manifestar-se en contra la reducció de les transferències per als exercicis 2015 i 2016. «Hem parlat amb els consellers i inicialment estan d'acord», va manifestar. És a dir, tot apunta que la totalitat de la corporació votarà la setmana vinent en contra de l'acord institucional, que estan sotmetent els cònsols a les seves respectives sessions de Consell de Comú.

El comú lauredià es convertirà així en l'únic dels set que votarà en contra d'aquest pacte, tot i que Gil ja va reconèixer que aquesta acció servirà de ben poc. Posteriorment a que l'acord institucional sobre competències i transferències passi per tots els Consells de Comú (i l'aprovin o no), passarà per Consell de Ministres. Finalment, serà el Consell General, quan voti el pressupost de l'any vinent, qui tindrà la decisió final.

En aquest sentit, la cònsol laurediana va reiterar que mantenen la carta d'acudir a la Justícia en cas que s'aprovi la congelació de les transferències, «tenim dret a arribar-hi», va assegurar, recordant que el seu Comú «mai ha enganyat a ningú» i que ja en la congelació d'aquest any 2014 va mostrar públicament el seu desacord.

En qualsevol cas, serà el Consell General qui tindrà l'última paraula, i en aquest sentit Gil va anunciar que es reunirà amb els consellers generals lauredians (Roser Bastida i Pere Obiols) per intentar convèncer-los que votin en contra d'aquest pacte entre el Govern i els comuns. «Ja vam parlar amb ells quan es va fer la demanda de congelar les transferències del 2014, i llavors van defensar-ho», va explicar Gil. Ara de nou tornaran a obrir un procés de «reflexió» amb els dos consellers, «i ells decidiran», tot recordant que «els ha votat el poble».

Finalment, la mandatària laurediana va justificar la seva absència la setmana passada en la formalització de l'acord institucional amb el Govern per un tema de «coherència amb el comú» i per «respecte pels meus companys». «No era lògic que m'hi presentés», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT