PUBLICITAT

150.000 euros per ajudar els productors autòctons

  • Agricultura vol unificar sota una marca de país la quinzena de productes locals
C. G.
ANDORRA LA VELLA

El Govern va aprovar ahir el programa d'ajuts en benefici de les produccions agroalimentàries locals o artesanes. L'objectiu és incentivar aquest tipus de produccions així com unificar-les en una marca promocional andorrana per tal de vendre-les als turistes com a producte de país.

El programa en cap cas implica un suport en forma de subvenció econòmica, malgrat que la dotació total d'aquest sigui de 150.000 euros. Els diners, tal i com va explicar el director d'Agricultura, Landry Riba, serviran per poder realitzar «acompanyaments tècnics a aquests productors». Per exemple, en la gestió empresarial, en el màrqueting, en la comunicació o en la certificació de productes. També ajudarà a emprenedors que vulguin iniciar-se en el món de la producció local, en aspectes com assessorament legal o per valorar possibles mercats potencials.

Les sol·licituds es podran presentar a partir de finals de mes. Segons Riba, hi ha uns cinc productors que ja estan operatius i que es podrien adherir a les ajudes. En total al país hi ha 14 projectes agroalimentaris de productes locals, com pot ser el vi, les hortalisses, els embotits o les plantes medicinals.

Aquest programa inclou també el projecte per unificar sota una sola marca de país els productes locals, que va explicar dimarts el ministre Jordi Alcobé, en reunió de cònsols. La idea és poder vendre els productes a les oficines de turisme del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT