PUBLICITAT

El Govern decreta dues temporades de rebaixes l'any de tres mesos de durada

  • L'Executiu i els comerciants consensuen que el primer període serà del 14 de juny al 14 de setembre
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Cinca observa com Riba presenta el nou programa d'ajut a productors agroalimentaris, ahir Foto: MINISTERI DE DEFENSA

Andorra disposa des d'ahir d'un calendari oficial de rebaixes, després de molts anys en què cadascú ha anat bastant a la seva, amb la polèmica conseqüent que això generava. El Govern va aprovar en Consell de Ministres el decret que defineix les temporades de descomptes, i que deriva de la Llei de Comerç aprovada l'estiu de l'any passat. Segons va assegurar el ministre portaveu, Jordi Cinca, els períodes s'han definit de manera consensuada amb el sector del comerç. N'hi haurà dos l'any i tindran una durada màxima de tres mesos. És a dir, el sector disposarà de dos períodes, un a l'estiu i un a l'hivern.

En el decret aprovat ahir també hi consta quan començaran i quan finalitzaran les dues properes temporades. La d'estiu anirà des del 14 de juny fins al 14 de setembre, i la d'hivern del 20 de desembre al 20 de març.

Segons va assegurar Cinca, aquest nou calendari és un «pas endavant en l'objectiu de consolidar la imatge comercial del país», en termes de «seriositat, transparència i qualitat». A més, el ministre portaveu va afegir que és «una iniciativa que vol afavorir tant al comerciant com al consumidor».

Els comerciants són lliures de fer o no rebaixes un cop s'entri dins del període establert, tot i que si ho fan, «han de tenir en compte les condicions establertes en la normativa vigent de comerç».

Segons consta al decret, serà el Govern qui definirà cada any el període exacte de descomptes. Això si, sempre prèvia valoració conjunta amb el sector implicat.

Campanya informatives per l'IRPF / En un altre ordre de coses, i davant la demanda de la Cambra de Comerç de la necessitat de comunicar millor les repercussions del futur Impost de la Renda de les Persones Físiques, Cinca va assegurar que es s'estan preparant campanyes informatives per acabar amb la «inquietud» que es respira entre el teixit empresarial. A més a més, properament s'han d'anar aprovant reglaments que permetran «fer entendre a la gent com li afecta» l'impost.

En paral·lel, es mantindran treballs amb sectors implicats com l'empresarial, la CASS o les entitats financeres. El ministre portaveu es va mostrar convençut que «passat l'estiu el coneixement de l'impost serà més gran» i que quedarà demostrat que «les obligacions no són tan complexes» com part de la població pensa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT