PUBLICITAT

Encamp tanca el primer trimestre amb un superàvit de 2,1 milions

  • Mas considera que la corporació acata la línia de contenció
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
La sessió ordinària del Comú d'Encamp, ahir Foto: ANA

El Comú d'Encamp va tancar ahir el primer trimestre de l'any 2014 amb un superàvit global de 2.095.033 euros. En la sessió ordinària del Consell de Comú, el president de la Comissió de Finances comunal, Ramon Jordana, va detallar que les operacions corrents van obtenir un superàvit de 881.925 euros, i les despeses corrents es van reduir un 13% respecte el mateix trimestre de l'any passat, En canvi, els ingressos corrents es van mantenir. Les operacions de capital també van obtenir un superàvit d'1.362.000 euros. Jordana va afegir que «no s'ha realitzat cap operació relacionada amb actius o passius financers, ja que no s'ha contractat cap operació d'endeutament ni el retorn de capital de les tres que hi ha vigents». En total, doncs, a 31 de març de 2014, la situació pressupostària presentava un superàvit de 2.244.450 euros que, «consolidat amb les partides de romanent de l'exercici del 2013, queda amb un superàvit global de 2.095.033 euros». Jordana també va concretar que el total de despeses corrents durant aquest període va ser de 3.823.557 euros, mentre que els ingressos es van enfilar fins els 4.636.712, de manera que va quedar un superàvit d'operacions corrents de 813.155 euros.

Pel que fa a les despeses de capital, aquestes es van situar en 337.459 euros, mentre que els ingressos de capital van arribar fins a 1.619.337 euros. D'altra banda, es va afegir a aquestes xifres la incorporació d'un romanent de tresoreria de l'any passat de 463.796 euros. Tot plegat, va sumar 2.095.033 euros de superàvit, tot i que Jordana va remarcar que «són xifres i percentatges provisionals i fluctuants». A tot això, el president de la Comissió de Finances també va detallar les dades obtingudes per les societats participades pel Comú d'Encamp. Així doncs, la societat Funicamp va tancar amb un dèficit de 151.440 euros, Gasopas, amb un superàvit de 474.930 euros i Sercensa amb un superàvit de 47.561 euros.

El cònsol major d'Encamp, Jordi Mas, va valorar les xifres positivament, tot assegurant que «seguim la línia que hem anat mantenint aquest dos últims anys, de contenció de la despesa, perquè l'hem baixat un 13%, mentre que els ingressos s'estan mantenint com l'any passat». Aquest darrer fet, va remarcar que «és positiu, ja que l'any passat vem fer un bon resultat d'ingressos». Mas va admetre però, que «tot això no deixen de ser xifres del primer trimestre, i s'han d'anar mantenint al llarg de l'any». I va afegir que «ens indiquen que estem en el bon camí i que estem seguint la gestió acurada dels últims anys».

A la sessió d'ahir es va retirar de l'ordre del dia la informació i ratificació dels acords adoptats per la Comissió de Gestió del Pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, en la seva última reunió. El conseller de la minoria socialdemòcrata, Joan Sans, va alertar que aquesta reunió no s'hauria d'haver celebrat ni podia prendre cap mena d'acord, ja que no comptava amb el quòrum necessari per fer-se. Sans va detallar que el reglament estableix que hi siguin presents representants dels quatre comuns que integren la comissió, i que en la darrera reunió Encamp no hi era. I va demanar que es retirés la ratificació del Comú d'Encamp, va recollir l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT