PUBLICITAT

Martí demana perdó al Consell General per no haver informat de l'acord

  • El cap de Govern reconeix que es tracta d'una «declaració d'intencions»
L. F .M
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
El cap de Govern, Toni Martí, i el president del grup mixt i membre d'SDP, Jaume Bartumeu, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El president del Grup Parlamentari Mixt i membre d'SDP, Jaume Bartumeu, va qüestionar ahir «les formes» del cap de Goven, Toni Martí. El motiu: l'acord institucional amb els cònsols, que, a data d'ahir encara no havia estat comunicat als consellers generals ni se'ls hi havia fet la entrega del document.

Martí va admetre que «hauria estat de cortesia parlamentària entregar el document signat el dia 29», és a dir, el dia següent de signar amb els cònsols, i «m'excuso per haver trigat una setmana», tot i que va afegir que en la comunicació també hi ha hagut filtracions. Bartumeu li va respondre que, pel que fa a les filtracions, «vostè sabrà d'on surt, per on surten o per on s'escapen», i amb contundència va alertar que «no és una qüestió de cortesia parlamentària, sinó una obligació del Govern» informar al Consell, i va afegir que «les formes no hi són i per això s'ha disculpat». Seguint amb «les formes» en què s'ha dut a terme l'acord, Bartumeu va subratllar que el cap de Govern està obligat a informar als consellers «no per caprici ni perquè ho dic jo, sinó perquè ho diu la Constitució» i per tant, «vostè ha de complir la Llei perquè és la seva obligació constitucional».

Va ser el cap de Govern qui ahir va voler parlar també del fons de l'acord, i va dir que «nosaltres no volíem renunciar en un futur a l'esperit de la proposta» que va fer el ministre Riberaygua, però va afegir que és tractava «d'un document de màxims», i que al no haver-hi consens amb els comuns, no hi havia modificació, i que si hi hagués estat, «era la voluntat del cap de Govern incorporar-hi el Consell General», alhora que va reconèixer que l'acord amb els comuns sobre la delimitació de les competències és una «declaració d'intencions». Bartumeu va dir que aquest semblava «un acord institucional Bis», referint-se al de 1992, i que «si no hi havia voluntat de modificar», no entenia el per què de tan «rebombori». Martí va insistir en que «comuns i Govern no tanquem la porta a canviar el model la propera legislatura» i de fet, «tothom sap que s'haurà de canviar el text de competències i transferències». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT