PUBLICITAT

Caballé nega el frau fiscal i manté que el 2010 residia a Andorra

  • La diva diu que només baixava a Barcelona per anar al metge
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El jutge, Josep Maria Miquel Porres, entra al domicili de Caballé, ahir Foto: efe / alejandro garcia

La soprano Montserrat Caballé va negar ahir davant del jutge, des del llit de casa seva a Barcelona, el frau fiscal de mig milió d'euros que li atribueix la fiscalia per l'exercici d'IRPF del 2010 i ha mantingut que aquest any residia a Andorra i només es desplaçava a la ciutat comtal per anar al metge .

Segons han informat a Efe fonts judicials, la diva va declarar ahir postrada en un llit reclinable al seu pis de l'avinguda Josep Tarradelles de Barcelona, ?al qual el jutge va acudir a interrogar com a imputada després que els forenses acreditessin que els seus problemes de salut li impedien desplaçar-se al jutjat .

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona, Josep Maria Miquel Porres, ha imputat la soprano per un delicte contra la Hisenda pública arran d'una querella presentada per la Fiscalia, que l'acusa de defraudar 508.462 euros en la seva declaració d'IRPF corresponent a l'any 2010, simulant tenir residència andorrana .

La imputada, que ha tornat ja a Hisenda 300.000 dels 508.462 euros que se li reclamen, ha admès que està reunint la resta de la quota defraudada per saldar els seus comptes amb el fisc, però ha puntualitzat que ho fa per consell dels seus advocats, no perquè reconegui el frau que se li atribueix.

Bolos per cobrar / En aquest sentit, la diva, de 81 anys, ha negat al jutge que el 2010 ingressés més de dos milions d'euros per recitals i enregistraments musicals, com manté la Fiscalia, i ha afirmat que dels beneficis que hauria d'haver recaptat aquest any pels seus bolos només va cobrar 300.000 euros, ja que la resta de pagaments estan pendents .

Segons Caballé, l'estructura societària en la qual va ingressar els beneficis del 2010 –a través de l'empresa andorrana Reial Classics de la que Hisenda només coneix el domicili fiscal– la va idear un assessor fiscal seu, mort des de fa tres anys, sense que ella estigués al corrent de les gestions.

La diva, així mateix, ha insistit que el 2010 tenia fixat el domicili habitual a Sant Julià de Lòria i que només s'allotjava a casa seva de Barcelona amb motiu de les seves visites al metge i quan havia de viatjar amb avió des de l' aeroport del Prat de Llobregat.

Per contra, la Fiscalia manté que el domicili andorrà de Caballé era un mer formalisme amb què la soprano pretenia eludir la tributació pels beneficis generats el 2010.

La soprano va estar declarant durant prop d'hora i mitja davant el jutge instructor, en un interrogatori al qual també va assistir la fiscal del cas, Carmen Martín, i un advocat de l'Estat, a més de la seva defensa, i ho va fer recolzada en un llit amb la capçalera reclinada, van informar les mateixes fonts .

La comitiva judicial va acudir al domicili de Caballé des de la Ciutat de la Justícia, en un dels cotxes de què disposen les autoritats judicials per als seus desplaçaments, i va arribar minuts després de les 10.00 del matí al pis que la diva té a la avinguda Josep Tarradelles, enmig d'una gran expectació mediàtica amb una vintena de càmeres i professionals de la informació. El fet que la diva es mostri disposada a tornar a l'Agència Tributària el mig milió d'euros suposadament defraudats, dels quals ja ha lliurat 300.000 euros, sembla apuntar que la seva defensa busca un pacte amb la Fiscalia que eviti la celebració del judici, mitjançant una sentència de conformitat.

No obstant això, aquest eventual acord per evitar seure al banc dels acusats exigeix que la diva reconegui els fets delictius que li atribueix la Fiscalia, el que de moment sembla anar en direcció contrària a l'expressat en la seva declaració judicial d'ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT