PUBLICITAT

Ferrer diu que no pot impedir que es facin les inversions necessàries

  • SDP diu que el Tribunal de Comptes «ha de treballar a posteriori»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va valorar ahir la intenció del grup parlamentari demòcrata de presentar la Regla d'or que limiti l'endeutament de l'estat. Tot i que va apuntar que a falta de tenir el text no el pot valorar, sí que ha considerat oportú que es limiti l'endeutament del Govern, com ja ho està el dels comuns, i que les inversions s'hagin de planificar i fer amb plans de finançament. Ferrer, però, va apuntar que hi ha inversions que sorgeixen a mig mandat i que són necessàries i s'han de poder fer, segons va informar l'ANA. Ferrer opina que «si un Comú ha de fer una inversió en infraestructures bàsiques que val X milions, que la pugui fer», i va posar com a exemple les obres que ara haurà de fer la corporació de la capital per arreglar la Rambla Molines, així com les obres a Santa Coloma.

Tot i això, Ferrer no s'ha volgut avançar en les valoracions perquè ha apuntat que «vam quedar que ens passarien el text i hi treballaríem». Com a principi ho considera «genial» perquè equipara el Govern als comuns en la limitació de l'endeutament i «anem una mica més enllà», i també comparteix que es determinin responsabilitats polítiques en la gestió del diner públic, ja que considera que «és sagrat».

Per la seva banda, el president i el vocal de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) Victor Naudi i Delfí Roca van opinar ahir que la intenció del grup parlamentari demòcrata de presentar la Regla d'or és un fet que «després de tres anys sense fer feina, aquesta proposició compromet els que vinguin al darrera» i que «una cosa tant important, hauria d'haver estat més debatuda amb tots els sectors».

Naudi, tot i voler esperar a fer les valoracions un cop tinguin el text, ja va avançar que si va cap a que el Tribunal de Comptes demani les previsions dels pressupostos a quatre anys vista, «no és correcte».Roca va afegir que «si es vol limitar l'endeutament hi ha moltes maneres de fer-ho», entre elles, «limitar les contractacions». A més, el vocal de SDP va afegir que «el Tribunal de Comptes ja té les seves funcions» i, segons ell, «ha de treballar a posteriori». Quant al fet que el Tribunal de Comptes pugui determinar responsabilitats polítiques, des d'SDP es mostren més partidaris de «protegir es interventors perquè no puguin rebre pressions». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT