PUBLICITAT

Reprimenda del síndic per un error de data

  • «Un malentès» és la causa per la qual el Govern no va presentar dins els terminis l'informe del nadó mort al PS
C. G.
ANDORRA LA VELLA

Tal i com feia públic ahir aquest rotatiu, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata va haver de demanar l'empara del síndic per aconseguir que el Govern els trametés els informes relatius a la mort del nadó prematur a l'hospital de Meritxell, el passat 5 de febrer. I sembla que aquesta mesura ha tingut el seu afecte: just ahir el síndic va trametre la queixa al Govern, i just ahir els socialdemòcrates tenien la informació demanada a sobre la seva taula. El motiu de la negació a donar la documentació durant el termini reglamentari (que finalitzava el passat 5 de maig), ha estat «un malentès en la data de tramitació de la informació», segons va assegurar ahir el ministre portaveu, Jordi Cinca.

Tal i com va detallar Cinca, el Govern es va fiar de la data màxima de presentació de la documentació que constava al Butlletí d'actualitat del Consell General. Una data errònia, que setmanes després es va rectificar, passant del 15 de maig inicial al 5 de maig reglamentari. Però el Govern ja no ho va veure. Conseqüència: a 12 de maig el grup socialdemòcrata presentava al síndic una queixa formal demanant la seva empara.

Cinca va voler treure ahir ferro a l'assumpte i fins i tot va queixar-se de la manera de procedir del PS, assegurant que tota la problemàtica s'hagués pogut resoldre amb «un cop de telèfon». «Les coses són més senzilles del que semblen», va afegir, explicant que la ministra Cristina Rodríguez tenia previst presentar la documentació sol·licitada pel PS ahir mateix en Consell de Ministres, per posteriorment fer-la arribar al grup parlamentari.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT