PUBLICITAT

L'USdA demana que no es faci fora cap tècnic de transport sanitari

  • El sindicat diu que la reordenació afectarà la qualitat del servei
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una ambulància del SUM realitza un transport. Foto: ÀLEX LARA

la Unió Sindical d'Andorra (USdA) va lamentar ahir que els treballadors del transport sanitari no hagin estat informats del seu futur després de la reordenació del servei que ha engegat el Govern i que preveu que el transport passi a mans dels Bombers.

La Unió Sindical d'Andorra va demanar ahir que no s'acomiadi a cap treballador del col·lectiu de tècnics del transport sanitari i que es busqui una solució satisfactòria per a totes les parts per diversos motius.

En primer lloc, tal i com van fer saber van fer saber a través d'un comunicat, l'USdA assenyala que els treballadors es van assabentar dels possibles acomiadaments a través dels mitjans de comunicació quan «la manera correcta és comunicar-se personalment», s'assenyala en el comunicat. Per això demanen que cap integrant d'aquest col·lectiu sigui acomiadat.

El sindicat posa de relleu que a quinze dies de l'expiració del contracte, «no saben de qui dependran, no saben quants ni quins seran els companys que en un principi seran acomiadats» o si podran fer les vacances pendents. En aquest sentit, consideren que «hi ha moltes incògnites que considerem que a aquestes alçades ja haurien d'estar resoltes».

LA QUALITAT DEL SERVEI / Per altra banda, en el comunicat l'USdA va recordar que l'Associació de Bombers d'Andorra ja va manifestar que tot i estar satisfets de tornar a assumir el transport sanitari no medicalitzat intern i no programat, l'assumpció d'aquestes tasques augmentaria «considerablement» el seu temps de resposta quan se'ls requereixi per una urgència i simultàniament sorgeixi una altra urgència a la mateixa zona. Per tant, creuen que aquesta situació comporta «una reducció de la qualitat del servei al ciutadà, malgrat la professionalitat i els esforços d'aquests treballadors, i un augment del temps de resposta».

INVERSIÓ EN FORMACIÓ / Finalment, el sindicat va lamentar que s'hagin invertit uns diners públics en la formació continuada i el material per aquests treballadors, que van xifrar en 1.500.000 euros, i per tant consideren que seria una «irresponsabilitat i una manca de respecte envers el ciutadà» que tota aquesta inversió es perdés per una decisió que qualifiquen de «precipitada».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT