PUBLICITAT

La carretera d'Arcalís s'eixamplarà aquest any

  • Govern destinarà quatre milions per arreglar tres trams i la resta, pel 2015
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Espot i Dolsa bromegen, durant un Consell de Comú Foto: ÀLEX LARA

La cònsol menor d'Ordino, Consol Naudí, va informar ahir que el Govern ja s'ha posat mans a l'obra per iniciar les obres d'eixamplament i millora de la carretera que uneix Ordino amb l'estació d'Arcalís. El pressupost per aquest 2014 és de quatre milions d'euros, i contempla tres fases: la que va de la Cortinada a Arans, la que va de l'entrada de Llors al poble, i la que va de Llors fins al riu de Ferreroles.

Naudí va explicar que s'ha desplaçat un tècnic de l'Executiu per concretar tots els punts requerits per començar les obres. Per exemple, està parlant amb els propietaris afectats per signar convenis de cessió. Un cop se signin es podrà licitar el concurs públic. La idea és mantenir una altra partida pressupostària pel 2015, que cobriria el tram d'Arans a Llors, i del riu Ferreroles al Serrat.

Es tracta «de la inversió a la parròquia més important en carreteres des del 1999», va assegurar la cònsol.

Pla de viabilitat / D'altra banda, i durant la sessió de Consell de Comú celebrada ahir, el cònsol, Ventura Espot, va explicar que estan acabant de perfilar el pla de viabilitat d'Arcalís per tal de tenir-lo enllestit d'aquí a 15 dies. De moment en aquest pla no s'hi contempla l'arribada d'inversors estrangers. No hi ha hagut més interès, va reconèixer el cònsol.

En relació als resultats d'aquesta temporada, el conseller de la minoria, Èric Bartolomé, va assegurar que estan «igual o més preocupats» que fa un any, amb pèrdues per sobre dels dos milions. Bartolomé també va parlar del pla de viabilitat, que un cop s'acabi ha de poder «quantificar» quant val la nova línia que es vol donar a l'estació. La xifra pot variar molt. Si només es renoven els ginys mecànics, com serà necessari properament, serien «2-3 milions d'euros». Però «la imaginació és infinita» i es pot contemplar la construcció d'un giny per unir la pista amb els pobles. Llavors estaríem parlant de desenes de milions de €, va assegurar el conseller.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT