PUBLICITAT

Els propietaris inicien el pla parcial per construir el parc aquàtic cobert

  • Hi ha acord entre els afectats pels terrenys i si tot segueix el seu curs es començaran les obres en un any
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els terrenys de la Borda Nova, on s'hi ubicarà el parc aquàtic. Foto: ÀLEX LARA

El projecte de construir un parc aquàtic cobert als terrenys de la Borda Nova, ubicats a la capital entre la rotonda de la Comella i la de Prada Casadet, avança a bon ritme. Segons va comunicar un dels seus impulsors, en aquest moment la societat Aiguaparc SLU està treballant en la realització d'estudis de viabilitat per determinar quines infraestructures podrien acompanyar el parc aquàtic. En paral·lel, s'està avançant en la concreció del pla parcial, per una parcel·la que afecta a uns cinc propietaris.

De moment, hi ha un principi d'acord en tots aquests propietaris afectats pel pla parcial, que implica la canalització i urbanització de tots els terrenys, a més d'un percentatge de cessió obligatòria del 15% per al Comú d'Andorra la Vella. Amb aquest espai, la corporació estudia la viabilitat d'ubicar-hi una estació central d'autobusos.

Els propietaris recorden que elaborar un pla parcial és una feina «feixuga». Confien que pugui sortir a exposició pública a finals d'aquest any, per ser aprovat a principis del 2015. A partir d'aquí s'hauran de fer les obres de canalització i urbanització. L'objectiu és iniciar les obres del parc aquàtic cobert abans d'un any.

Amb tot, els propietaris de la Borda Nova, que van comprar els terrenys al Bisbat d'Urgell per uns 10 milions d'euros gràcies a la participació d'inversors russos, van voler deixar clar que el projecte no està aturat malgrat algunes veus que així ho han afirmat, arribades fins i tot des del propi comú de la capital. Tot al contrari, està molt viu i ja hi estan treballant dos reconeguts arquitectes del país, van explicar.

Una hectàrea d'espai / Pel que fa al projecte urbanístic, encara no està tancat. Tenen clar que hi faran un parc aquàtic cobert però ara estudien què acompanyarà aquesta infraestructura. Agafa força la idea d'un hotel tot i que també hi ha la possibilitat de fer-hi una zona d'oci. En total els propietaris gaudeixen de més d'una hectàrea per poder urbanitzar i l'objectiu és que els visitants «s'hi sentin confortables», van explicar.

El parc aquàtic tindrà una superfície aproximada de 4.000 metres quadrats i es podria inspirar amb el que hi ha a Moscou. De fet, el principal inversor rus que hi ha darrera aquesta compravenda al Bisbat és també el propietari de la infraestructura de la capital russa.

Terrenys de maria maestre PAL/ Els terrenys de la Borda Nova van ser adquirits a principi d'any al Bisbat d'Urgell. El Bisbat n'era el propietari després que Maria Dolors Maestre Pal els cedís en herència el 2010, juntament amb d'altres llegats.

A l'herència, Maria Dolors Maestre hi va fer constar que els diners aconseguits amb aquest terreny s'haurien de destinar «a sostenir una residència sacerdotal per als capellans jubilats així com per ajudar els sacerdots, especialment els ancians i malalts». A més a més, tot això s'haurà de gestionar a través d'una Fundació, anomenada Arquebisbe d'Urgell Joan Martí Alanis. La Fundació «també ha de tenir d'altres finalitats religioses, culturals i socials aportant-hi la integritat de tot el que ha rebut».

Així, el Bisbat va voler deixar clar, quan va sortir a la llum l'operació de compravenda, quins van ser els motius que van portar a la decisió de vendre una part dels terrenys de la Fundació a la societat andorrana Aiguaparc: «poder començar a complir la voluntat de Maria Dolors Maestre».

Per tot, el Patronat de la Fundació va valorar «positivament la voluntat manifestada per la societat Aiguaparc de dur a terme un parc lúdic apropiat per a les famílies», i va destacar sobretot que està previst que generi «molts llocs de treball» a Andorra.

Un dels damnificats per l'arribada d'aquest nou atractiu turístic per al país és l'autoescola Urbi les Valls, que actualment té una part dels terrenys en règim de lloguer per a un camp de pràctiques, on els alumnes aprenen a conduir. Ja han estat informats que el contracte es rescindirà el proper mes de setembre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT